söndag 5 mars 2017

Ett lugn har lägrat sig

Fått varma kramar och fina blommor från goda grannar och vänner. Värmer så gott.

Nu känns allt lugnare. Varit hos farmor ett par timmar, hon var också ganska lugn, om än trött, precis som vi.

Igår eftermiddag skar Husfar ned nästan fyra kilo fint älgkött till grytbitar, jag har brynt dem och lade allt eftersom över dem i en jättestor gryta. Lök, morötter, lagerblad, enbär, vitlök, rödvin och massor av gula kantareller har tillförts och nu puttrar allt detta.

Denna stora gryta ska vi ha i eftermiddag då hela stora klanen, utökad med Husfars bror med sin familj, ska träffas på uppe hos Ludwig och Johanna på deras ljuvliga Thorshill.

Där strålar vi samman allesammans för att umgås och känna värmen, styrkan och tacksamheten över att ha varandra och att få vara tillsammans. Men vi ska även resonera och planera inför allt det praktiska som följer i kölvattnet av lille farfars bortgång.

Hörni, jag vill passa på att säga en sak till er! TACK!!! Tack för alla fantastiska ord, tillrop, kondoleanser, böner, meddelanden och hälsningar från er alla!!! Åh, om ni visste vad det värmer och stärker oss, vi läser dessa högt för varandra och igår läste jag även upp en hel del för farmor, även om jag fick sluta efter en stund ty hon blev så rörd att hon brast. Men hon brast av värme och glädje över all omsorg som visas henne - och oss.

 TACK, ni gör skillnad med er omsorg och omtanke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar