onsdag 1 januari 2014

Enfödde Sonens Kvartssekeldag

Idag är det ett kvarts sekel sedan då en rejäl liten kille föddes till världen.

Efter tolvslaget som firats i Sällholmen med syster och svåger åkte jag och Husfar hem. Då sprang, nåja, jag upp och ned i trappan och några timmar senare gjorde John Ludwig Douglas Thor sin entré i detta jordelivet.

Några år senare målade jag den här tavlan föreställande Ludwig kramandes hingstfölet Thorán ute i Ängen.

Två underbara fina små bjässar båda två!!!

Grattis älskade fine rare snälle mysige goe starke trygge lille älsklingsgossen Ludwig på din 25 årsdag!

Kärlek & Leenden,

Mor...

tisdag 31 december 2013

TACK för att jag lever!


Om några timmar då året 2013 klingar ut och övergår i det nya året 2014 blir jag samtidigt 23 år. Och jag har bott här hos Husbondsfolket och kära Matmor sedan jag var några månader gammal. Mitt allra första föl, Tionetta, föddes här på gården när jag var fyra år och hon fyller alltså 19 år inatt. Vi två lever här som tvillingar och i stark symbios med vår Matmor.

Men vet ni, jag höll på att inte få bli 23 år. Igår hände något som gjorde att jag inte trodde jag skulle få leva längre.

Men tack vare massa ofantligt snälla och djurälskande människor, eller bokstavligen, män i skor, lever jag!!!

Nu vill jag från djupet av mitt hjärta, och från djupet av Matmor Mickans hjärta, tacka er ALLA som arbetade så med att få upp mig på benen då jag hamnat så tokigt i boxen att jag inte kunde komma upp.

Tack Husfar - den bästaste av Smålands alla husfäder!

Tack BästeLudwig - gårdens enfödde son som kramat många av mina föl!

Tack BästeBror Mats - som alltid alltid ställer upp för oss och Husbondsfolket!!!!!

Å så ett JÄTTETACK till alla snälla männen med varma händer från VETLANDA RÄDDNINGSTJÄNST som till slut hjälpte mig att komma upp.

Och Du Matmor Mickan - nu behöver du inte gråta och vara förtvivlad längre! Du behöver inte heller ha dåligt samvete för att du "svek" mig igår för att du helt enkelt var piskad att åka till redaktionen Långtbortistan, jag vet att du led men jag visste att du var med mig i dina tankar... Jag tänkte faktiskt lite på dig också och förstod att du hade en tuff dag där uppe med att både hålla masken och samtidigt producera och göra allt det du måste göra...

Men nu mår jag ganska bra och jag finns kvar hos dig och hoppas få gnägga dig Godmorgon och Godnatt många många gånger till.

Och igen - tack alla ni pojkar för all hjälp ni gav mig och Husbondsfolket här igår.

Tack för att jag lever -  Tack för att jag inatt vid tolvslaget får fylla 23 år...

Gott Nytt År...

Hälsar Husmors Gammelmärr,

TIONAMes fastna på både tagg o lins...


En liten svartmes har länge snuvat vår Husmor på ett foto eftersom den är så kvick!

Fort fort flaxar den fram ur buskagens trygga djungel och norpar sina frön och flyger lika kvickt och gäckande tillbaka igen.

Den rackaren hinner ju inte ens fastna på linsen!

Men så en dag fastnade den! Och det med besked...

För vid närmare titt hade den stackaren fastnat på taggarna på "kardborretisteln" och kunde inte komma loss trots att den flaxade frenetiskt och slogs för sitt liv. I blicken kan man ana desperationen eftersom ett gäng hungriga katter satt nedanför och slickade sig om munnen.

Det blev för Husmor att rycka ut än en gång och rädda ännu en liten fågel utav gårdens mångtaliga skara bevingade vänner.

Och så fick hon ju äntligen sitt foto!