onsdag 4 januari 2012

Årets sista solnedgång - o månuppgång...På årets allra sista dag visade sig vädret barmhärtigt mot både goda och onda. Den förfärliga blåsten som grinigt dragit genom allt och alla mojnade äntligen och lät både folk, fä, flora och fauna komma till lite ro.

Till och med solen steg upp över horisonten och log ödmjukt mot oss, svagt men dock...

Månen ville inte vara sämre och klättrade tappert upp den också och tog plats på himlavalvets båge.Solen gjorde björkens vita stam till en glödgande pinne varför reflektionen i dammens kraskande istäcke var effektfullt och vackert.


Husfar, jag och en tasspatrull bestående av Alice, Alfons, Blenda, Nils, Spöket och Findus gick på en liten spatserarturné runt gården, nåja, det är ju fort gjort med tanke på dess ringa storlek...

Men vi ville uppleva årets sista solnedgång. Och då gick vi till Gårdens eget inneställe, vårt eget Stureplan. Nämligen Grillkullen uppe vid Norragärdet.
Lite het glögg serverad på en stubbe medan solen sänker sig bak den stormskadade granskogshorisonten och målar skogen eldröd till avsked - kan livet bli så mycket bättre?

Ja - det tycker nog en del som föredrar att sätta sig på planet och dra iväg - nånstans. Medan en gumptung tant sitter fast förankrad på en stubbe långt ut i Smålandsskogen, dricker hetglögg ur termos och klappar Husfar på knäna, där för övrigt både Blenda och Alice tagit plats.

Olika falla livets lotter...

Och viljor...

Ja, nu menar jag inte direkt om att få plats i Husfars knä utan valet att sitta på en stubbe kontra på ett flyg till Bahamas. Eller nåt...
Så har solen gjort sitt för året 2011 och drar sig tillbaka till välförtjänt vila.

Lämnar en frostnupen gård i det sista av dagens flyende ljus innan nyårsnatten kommer för att ta oss alla i sin famn.
Tack BästeLivet - för ännu ett gott år...