torsdag 4 februari 2016

Födelsedagsmorgon!

Idag fyller Eder Lanttant år!

Å jag är barnsligt förtjust över att bli uppvaktad på sängen!

Minns alla år då man som barn låg och rävsov, sprickfärdig av nyfikenhet, medan man väntade på Mor och syskonskaran som viskande o väsande gick nere i köket o förberedde frukostbrickorna med fika, levande ljus o presenter som strax skulle överlämnas till mig och min tvillingbror under det att skaran med varierande stämmor sjöng "Ja må dom leva..."

Minns att det var närmast magiskt när de sjungandes kom in i det mörka sovrummet med de två levande ljusen som lyste upp och kastade varma fladdrande ljussken över rummet. Jag log från öra till öra!

Att uppvakta familjens födelsedagsbarn på sängen i arla morgonstund blev en kär tradition som jag tog med mig när jag fick förmånen att begåvas med en egen familj och många, många födelsedagsbrickor har sjungande serverats på sängkanten här i huset.

Nu är emellertid även våra barn utflugna så någon sång blir det förvisso inte längre men lille Husfar känner sin hustru vid det här laget, fattas bara annat då vi ju firar j30 år som gifta i år, o ställer sin klocka på 04.30 så att han ska hinna uppvakta mig på sängkanten med lite fika o levande ljus!

Idag hade älsklingen nästan slagit knut på sig för idag blev det champagnefrukost med snittar o en stor underbar tulpanbukett - 04.45!!!

Dä ä kärlek dä!

Men champagnen har jag ännu inte korkat upp men snart kanske? Solen skiner fantastiskt idag - så pass att både jag, alla djuren, ja till och med myskankorna är glada.De flyger och far över gården, jag ville göra detsamma men är jädrarimej för tung i gumpen för slika övningar...

Riktigt glada Födelsedagpussar o Bemärkelsekramar till er alla!!!

onsdag 3 februari 2016

Lunchsällskap

Jag hör ibland mina fd kollegor berätta om hur trevligt de har när de går ut och äter lunch tillsammans med sina vänner.

Som ensamföretagare är det inte något som inträffar sådär vansinnigt ofta, dels för att det inte finns några kollegor att äta med och dels för att det inte finns några matställen att gå till.

Men då får man se till att ordna lunchträffar med de vänner man har - och med de förutsättningar man har.

Så här trevligt hade vi det vid lunchen idag!


Puss o Kram o Kackel o Bräk!

Mickan & Co

tisdag 2 februari 2016

Glad färgchock i grådasket!

Grått.

Röset.

Gråkallt.

Himlen är tät och ogenomtränglig.

Locket ligger lågt, strax ovan lagårdsnocken.

Vinden viner och får det att sjunga i fönsterkarmar och stugknutar. Vindspelets klockor spelar oavbrutet och överröstar de tappra talgoxarna.

Nä, vi får boosta oss så gott det går hörni!

Vi får boosta oss med glada färger och snygga killar!!! Det brukar göra susen, i alla fall på Lanttanter som undertecknad...

Fniss.

Men idag bjuder jag er ALLA på Snygga killar MED glada färger - och frisyrer och kammar och haklappar och skäggstubb o hele medivitten...
Men - färgrikedom, kammar, näbbar, haklappar och alla gossarnas koketterier till trots - en del gamla skrockehönor låter sig icke bevekas utan tiger still i sitt rede och bara fnyser och blänger på tuppaskrällernas fjanterier...  


Men Lanttant, som då rakt inte är van vid uppvaktande karlfolk, hon låter sig gladeligen bevekas och är glad som ett barn!

Nåja, det må  väl vara henne väl unt...