lördag 30 augusti 2014

Helhelg med mina böcker!Hela lördagen och söndagen kommer gå i böckernas och signeringens tecken.

Idag lördag är jag i Sävsjö och står precis bakom Kulturhuset, på föreningsdagen Det Goda Livet. Där har jag en monter med mina böcker och vykort och kommer finnas där mellan klockan 10 - 15. Där finns ett stort utbud och massa aktiviteter, mat, fika och utställningar.

I morgon söndag är jag hela dagen i Nävelsjö Bygdegård där vi i morgon arrangerar Hemvändardag!!! Jag stor med mina böcker och vykort inomhus i Stora salen inne i Nävelsjö Bygdegård. Där finns jag och många andra utställare mellan klockan 10 - 16.
Här sker en massa spännande aktiviteter samtidigt, det är full fart överallt! Vår Enfödde Son är där med goe gamle Grållen förresten.
När det gäller Nävelsjö Hemvändardag så har jag skänkt både böcker och vykort till vinster till det lotteri som anordnas så har du turen på din sida kan du vinna alla mina alster till priset av en liten lott!

VÄL MÖTT om ni vill!

Här är lite tidsschema beträffande NÄVELSJÖ HEMVÄNDARDAG

10.00 Välkomsthälsning, Magnus Persson
10.00-11.00 Tunnbrödsbakning (hembygdsstugan)
10.30-11.30 Vedklyvning
10.30-11.30 Åktur, häst o vagn
11.00-11.30 Oskar Evenholm dikt m.m
12.20-13.00 Hornmusik
13.00-13.40 Smålands Karoliner (hembygdsgården)

Tidvis under dagen:
Torvald Andesson, reseorgel
Lokala musiker i stora salen

Hela dagen:
Mickan Thor säljer o signerar böcker m.m
Hantverkare
Naglarps missionsförsamlings historia
Utställning
Veteranbilar o Traktorer
Kaffe, Mat, Våfflor o Korv
15.00 Guidad visning av Nävelsjö Kyrka
16.00 Avslutningsgudtjänst i Nävelsjö Kyrka, Björn Printz, Amanda Wikstrand m.fl
13.00-17.00 MIN har öppet vid kyrkan
13.00-17.00 Rolf Walström har Nävelsjö Skola öppen.

fredag 29 augusti 2014

HÄLSA hem vid TJUVSLÄPP

Kära vänner. Ibland så blir det inte som man tänkt. Fniss. Skämskudde. Asgarv. Fniss igen. 

Jo, så här är det. 

Jag fick frågan om jag ville föreläsa på den stora Hälsomässa som premiärarrangeras i Vetlanda den 13 september. Uppslutningen har varit förbluffande framgångsrik och utställarna har strömmat till i sådan omfattning att man från styrgruppen tvingas säga nej till de mer senkomna intresseförfrågningarna. 

Man har spännande utställare på flera ställen, både i Njudungsgymnasiets idrottshall, utanför på gräsytorna och i hela den trevliga Gallerian inne på gymnasiet. 

Jag är själv med med en monter dit jag för första gången kommer med mina TRE böcker och vykort!  Jodå, för just dagen, den 13:e september, gör jag ett tjuvsläpp av min tredje bok Mickans Höstliga Hiskeligheter så vill du vara före alla andra så passa på att kom då. 

Officiellt släpps inte boken förrän den 25 -28 september på BOKMÄSSAN i Göteborg men jag vill ju för tusan tillmötesgå alla varma, snälla, intresserade och positiva läsare och vänner som finns här i Småland i allmänhet och på Höglandet i synnerhet! 

Nå, till saken. Jodå, jag tackade ja till att hålla ett föredrag under denna Hälsomässa och hade tänkt kalla det föredraget, som jag brukar, för MUSTIGA MICKANISMER.

Men... 

Men - så gick det någon vecka och jag fick veta vem som skulle hålla föredrag 2 denna dag. Öh... 

Det är ingen mindre än Mårten Nyhlén, ni vet snubben som hjälper överviktiga människor att 
banta, träna, äta bättre och GÅ NER I VIKT i massor i sitt teveprogram Biggest Looser. 

Öh igen... 

Så jag insåg plötsligt att nu var det bara att hälsa hem. 

Punkt. 

Min tröst är att det är en hel timme från det att jag slutat mitt föreläsning tills dess att han börjar sin. Det innebär att jag kanske hinner springa och gömma mig bakom en boktrave. 

Annars lär han hugga mig i flykten och omedelbums värva mig som deltagare till nästa säsong av Biggest Looser. 

Nä, som sagt, det var ju bara att hälsa hem! 

Så därför fick min föreläsning också heta: HÄLSA hem... 

Kanske ses vi??? 

Och glöm inte: ALLT ÄR GRATIS!!!! (Gratis är gott :-))

Kom! Kram! Kom!

Your Biggest Auntie - not looser... onsdag 27 augusti 2014

ESIAS TEGNÈR & HC ANDERSEN

Nu är det snart dags. Kommer ni ihåg mina litterära kattungar som föddes samtidigt som jag släppte min andra bok på Nationaldagen och som därför fick sina namn efter författare?

För någon vecka sedan berättade jag att några av dem kan tänka sig att flytta till ett annat hem där de kommer få bli en ny familjemedlem och varje dag mötas av omsorger, kärlek och kelsjuka händer.

Och nu är det bestämt: ELSA Beskow flyttar nu på tisdag till min vän och företagarkollega Ingrid med Dottir och Vovve i Jönköping.Lille GÖSTA Knutsson flyttar, också han på tisdag, till min vän och LRF- kollega Anna med sin stora familj i Bankeryd.SELMA Lagerlöf flyttar till min vän och journalistkollega Patrik och hans goa familj i Lovsjö.Först ville varken Esias eller HC flytta men nu när både Elsa, Selma och Gösta har fått nya underbara familjer har även Tegnér och Andersen tänkt om och kan tänka sig att flytta om till hem med snälla omtänksamma djurälskande människor.

Så är du intresserad att berika din vardag och ditt liv med en fyrbent Esias Tegnér eller en svansförsedd HC Andersen så får du här lite mer uppgifter samt alldeles nytagna fotografier.

En sådan här rar liten litterär kisse kostar 444 kronor inklusive moms och morrhår.

Vill du veta mer så mejla på mickan.thor@icloud.com eller ring/sms på 0730 510520.


Här ser du först foton på finaste ESIAS Tegnér.
En riktigt gosig myskisse som spinner högt och vällustigt när han blir klappad av varma händer. Han har lite inslag av ljust rött i sin ljusare randning som inte är så tät som HC Andersens. Esias har stora öron och långa morrhår. Jag tror att han blir en ganska lugn kisse.


Här nedanför ser du HC Andersen.

En långsträckt och smäcker katt med tät randning och ser liksom stickelhårig ut i endast grå nyanser. Han har mycket spring i benen, vaken blick och kommer nog bli lite lik Pettsons katt Findus.
tisdag 26 augusti 2014

Min fine Gåskarl är död

Det är sorg på gården igen.

Jag har i ett par dagar märkt att min fine Gåskarl inte varit pigg. Han har exempelvis inte orkat hoppa upp till dörren på baksidan utan vi har fått lyfta upp honom. Han har heller inte haft nån större aptit.

Igår var han sämre och orkade inte gå ut. Jag lyfte upp honom och bar honom ut och la honom försiktigt i gräset. Där satt jag en stund och pratade med honom och klappade honom på ryggen. Redan då flimrade ögonen och han var så trött och orkade inte lyfta på halsen.

Då kände jag att han var för utsatt där på gräset utomhus så jag lyfte varsamt upp honom igen och bar in honom. Sen satte jag mig intill honom och klappade honom och han lade upp huvudet i mitt knä. Så satt vi en stund och jag pratade och smekte honom över ryggen tills den sista livsgnistan lämnade hans stora vackra vitbefjädrade kropp.

Nu vilar han under den stora eken i vars skugga han gärna gick och lade sig när sommarsolen var för het.

Nio fina år fick jag tillsammans med min modige, lojale, vaktande, beundrande, rolige, knasige och vackre Gåskarl som älskade mig, och bara mig, som kom springandes genom trädgården när jag ropade och som följde med mig på promenader - även när kölden var svår och risken för förfrusna plattfötter var överhängande.

En underbar vän och följeslagare i ur och skur, sommar som vinter, har tagit sitt sista andetag och vilar nu tillsammans med flera andra av mina älskade djur inunder den månghundrade ekens stora krona.

Livet ger och Livet tar...

Farväl fine Gåskarlen min och Tack för nio gemensamma år längs livets stig...måndag 25 augusti 2014

NYFÖDD! Längd: 42 cm Vikt: 129 Mb

Krysta! Krysta! Jobba! Jobba!

Pust och stön. Stön och pust!

Efter flera dygn, slitsamma dagar och långa nätter, föddes den då äntligen!!!!!

42 centimeter lång 129 megabyte tung och 29 cm bred.

14 fina friska blad och fullt utvecklade färger!

Ett litet stort mirakel.

Jag och ”pappa” Kent Eriksson, grafisk formgivare, samt ”kusin” Eva Månson, Isabergs förlags förläggare och ägare, är visserligen en smula matta efter allt värkarbete, ansträngningar och vedermödor som kringgärdat denna förlossning men mest av allt är vi stolta och nöjda över vår förstfödda almanacka:

MICKANS GLADA ALMANACKA 2015

(Ett tips - klicka på bilden om du vill se den större - på så vis kanske du kan läsa mina små månatliga tänkvärdheter också :-) )
Älskade kära betydelsefulla läsare!

Jag har den största förståelse för att ni är besvikna på att jag varit försvunnen i över en vecka! Men - ni får faktiskt försöka visa lite överseende gentemot Eder Lanttant. För min bortavaro har sina randiga och rutiga skäl! Jag har, som ni vid det här läget nog har insett, varit instängd på FÖRLOSSNINGSKLINIKEN!

Innan jag åkte in till Förlossningen hade jag värkarbete från och till i veckor. Och konstigt nog så kom det småttingar till världen redan då - fastän det stora värkarbetet inte hade kommit igång. För så mycket känner jag mig själv och min kropp att jag visste att något stort var på väg att födas.

Men de här rara VYKORTEN ploppade fram under förarbetet som ett hopp, ett löfte om vad som komma skulle.Men snart satte värkarbetet in igen. Det värkte och malde och till slut var jag tvungen att stänga in mig på Förlossningskliniken.

Jag var  helt enkelt tvungen att koncentrera mig mer på värkarbetet.

Men mest av allt så behövde jag professionell hjälp i förlossningsarbetet!!!

Det fick jag i Kent Eriksson som lugn, trygg, professionell, insatt, kunnig och lite humoristisk gjorde stor insats i födelseprocessen!

Men så började jag frysa så väldans. Kent lade på mig filtar men det hjälpte inte, medan frossan pågick föddes de här JULKORTEN!
Sen tittade vi förundrat på de alla de tolv små skapelserna och fascinerades över deras födelse.

Nickade och gladdes över resultatet trots att vi var trötta.

Men oj, det var ju ännu inte klart. Tvärtom!!!

Efter bara några timmar senare började värkarbetet på allvar och det blev riktigt kämpigt!!!

Till slut kom alltså vår förstfödda till världen!

Så vi tar av oss hatten, bugar oss och säger väl då:

VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN Mickans glada AlmanackaBåde vykort, julkort, almanacka samt böckerna:
Mickans Vårliga Vådligheter
Mickans Somriga Sammelsurier
Mickans Höstliga Hiskeligheter
kommer jag ha med med mig ut på mina föreläsningar och boksigneringar i höst (uppdaterad lista om event kommer)

Alla alster kommer också finnas med på exempelvis Bok och Biblioteksmässan i Göteborg 25 - 28 september.

Den 2  november släpps fjärde boken
Mickans Vintriga Virrigheter så från och med då har jag mig alla fyra böckerna plus alla de andra sakerna såsom vårkollektionens Mickans Tänkvärdheter - både höst och vårkollektion, Mickans Glada Almanacka samt God Helgkorten.

Har du inte möjlighet att träffa mig så kan du bara gå till din bokhandel där du bor så tar de hem mina alster till just "din" affär på bara någon dag!

Du kan också beställa alla saker på www.isaberg.nu

Men nu, alla fina godingar, så måste jag jobba vidare.

Jag har redan hämtat mig efter förlossningen och har börjat arbeta med Vintriga Virrigheter som är den fjärde och sista boken i min årstidsbundna feelgoodsserie med charmiga texter och mustiga foton från livet som snurrar kring en frodig Husmor och en skälmsk Husfar på en liten småbrukargård i Småland.

Sensommarkyss och Regnbågskram!

Eder Lanttant