fredag 8 oktober 2010

And here is the result!Sådär ja!

Nu är det färdigplanterat och färdigplacerat. Katterna är utfodrade, hönsen inschasade och mina jordiga nävar nyskrubbade efter att under några dagar ha "gjort höst" här på gården.

Så nu, mina vänner, gör jag likaledes med ordförandena i Europaländernas alla jurygrupper. Jag säger som de, då de under Eurovisionsschlagerfestivalen ska delge resultatet för omröstningen, och inför miljontals tittare utbrister:

- And here is the result!

(Jag har förstås inte miljontals tittare – men jag har de bästa! Tittare allstå:-)

På mjölkbordet samsas klassiska höstblomster i mina gamla mjölkkrukor och zinkbaljor av vilka några har fått sig ett svep av mina penslar som allt som oftast råkar hamna i den koboltblå målarburken.

På stora trappen står de fina stallyktorna jag fått av herrskapet på Ulvstorp, tillsammans med ett enkelt arrangemang helt i vitt, medan det...

...på andra sidan av samma trappa står ett färgstarkare samarrangemang samt min tunga härliga robusta stenlykta jag fått av Lu & Jo, medan...

kökstrappens solsäkra och vindskyddade läge gör att sommarblommorna fortfarande blommar frodigt skönt - vilket Blenda Piraten verkar uppskatta.

Den gamla singersymaskinen, med sin tunga marmorskiva, pryds av ett rustikt höstarrangemang i en gammal rostig gryta vilken en gång i tiden användes som vattenkärl till gårdens höns - har det sagts mig.

En lykta i samma rostiga stil får fullgöra installationen utanför snickarboden.

Den vägghängda krukan invid dörren till fähuset har fyllts med en härlig höstljung i purpur vilken accentuerar fint mot såväl det blå som det vita.

I posthusets kruka av trä tyckte jag att en vit ljung gjorde sig bättre mot det faluröda - och blå:-)

Två små glada blomänglar sitter och vippar glatt i ljungen och kan kanske locka till ett eller annat leende hos såväl postkörare som grannen. Ja, kanske till och med hos Husfar...

En stund innan Husfar väntas hem brukar jag tända ljuset så han ska känna sig riktigt välkomnad av alla sina hönor - även om det oftast slutar med att jag grälar på honom för att han är ouppmärksam och inte noterar mjölklbordets brinnande ljus...

Den vackra pumpan är inhandlad på Ölands Skördefest av rara omtänksamma Amalia!

Gårdens höstande avslutades med nedgrävandet av framtidsdrömmar...

Vintern följs av våren och lökar följs av blomster - inte sant?

Sådär, nöjd och belåten med förättat värv så skrubbas nävarna innan....

...man med en suck av välbehag kan luta sig tillbaka i vedspisvärmen och i doften av tallbarr och oliv, tänka tanken:

- Hm... Det är kanske inte så himla tokigt med höst ändå...

torsdag 7 oktober 2010

Frosseri i grådasket...


Idag verkar det baske mig bli dagsregn här i Smålandsskogen!

Det ligger ett lågt och grådaskigt grytlock över nejden och man gör inga kullerbyttor av väderglädje direkt. (Och väl är kanske det för om jag försökte mig på såna vidlyftiga lekamliga krumbukter skulle det antagligen sluta ganska eländigt...)

Men trots utebliven väderkullerbyttainspiration får man väl inte hänge sig åt misströstan. Nej, bättre då att anse att det gråa utanför fönstret legaliserar Frosseri!

Frosseri av det gröna, sköna, myspysiga, vackra, soliga och roliga.

Dit räknas definitivt höstpysslet som jag och mina två-, och fyrbenta kompisar ägnade oss åt bak lagårn häromdagen.

ENJOY!


onsdag 6 oktober 2010

Mickans Tänkvärdheter...

tisdag 5 oktober 2010

Bonnsk meditation...


Att ha en inre balans är inte helt oväsentligt för mänskligheten. Att känna frid och sinnesro. Ja, att helt enkelt vara harmonisk.

En del människor är genomtrygga och superharmoniska av födsel och ohejdad vana. Andra får jobba lite mer på det.

En del ägnar sig åt yoga och andra går på terapi. En del åker på spa och flyter i tankar och några mediterar. Någon eldar rogivande rökelser medan andra kör med befriande dans. En och annan kör med primalskrik, djupandning, aurahealing, massage eller rosenterapi.

Och jag, jag putsar läder…Sådär! Meditationspasset är över och nu är alla arbetsselar, sadlar, huvudlag och grimmor nyputsade och åter inhängda i det gamla mjölkrummet som numera är selkammare. (Vadå "numera" förresten, det har varit selkammare i en sisådär tjugo år vid det här laget...)