söndag 24 juni 2018

Midsommarafton med dopp!


Midsommarafton var en lyckad och innehållsrik dag som inleddes med midsommarlunch här i Kärr.

Drinken kunde vi ta ute men lunchen fick bli inomhus då det kom en och annan regnskvätt och vindarna var långt ifrån ljumna.

Lowisa med familj kom först, sedan anlände våra vänner från Helsingör, Hanne och Jens-Christian som vi mötte under Vikingaresan förra året. Strax anlände även farmor. Nu var det bara att sätta på färskpotatisen, som redan var skrubbad. och sätta oss till bords och avnjuta sedvanlig midsommarmat med sill och potatis, ägghalvor, gräslök, gräddfil samt lax och romsås. Givetvis fanns kall nubbe till de som ville.

Framåt eftermiddagen klädde vi på oss långbyxor och jackor, tog med några filtar och lite vätska, sedan klättrade vi upp på åkdonet som Husfar förberett.Med detta fordon tog vi oss genom skogen upp till Thorshill där det stora Midsommarbadet var i full gång. Massor av barn och massor av karlar hade samlats vid bastun där de stod som packade sillar och bastade mellan doppen och hoppen i sjön. En härlig uppsluppen stämning rådde bland festfolket. Kören som sjöng i bastun gick inte heller av för hackor, hihi.

Så småningom for vi hemåt och gjorde ett litet nödvändigt stopp för vätskekontroll uppe hos grannarna där det också rådde midsommarfest.

När vi kom hem gjorde vi upp eld i vedspisen och bänkade oss här i köket och åt lite vickning innan vi rysligt trötta och rysligt belåtna gick och lade oss.

En midsommardag väntade ju på oss efter skönhetssömnen...