tisdag 8 oktober 2013

HÖSTFET HÖSTGET

Å medans den stod där o åt sig fetare gjorde vår Husmor vad hon kunde för att Husbonnsfolket skulle få något att stoppa i sin mage.

Redan på morgonen riggade hon en stor gryta med fläskkarréer med massor av kryddor, lök, vitlök, mycket paprika och hickorysås i avsikt att bli dragen gris, eller som det heter på svengelska; Pulled Pork


Under dagen fick denna sakta baka i ugnen. På spisen kokade under tiden dryga kilot kött i god hemmagjort buljong som efter köttkoket blev ännu smakligare.

Under tiden plockade hon fram underbara rotfrukter och råvaror som finns i mängd och parti nu. Palsternackor, rotselleri, morötter, kålrötter, fast potatis och färska rödbetor (de senare hade hon emellertid inte i soppan) och så gjordes en härlig och väldans stor sats grönsakssoppa.Husfar tittade storögt på de stora grytorna och sa;

- Var det efter ditt dygn ute på militärövningen du fick känsla för storkok, du Mor?

Detta är nog det närmaste krigskorrespondent vår gamla Husmor lär komma...

söndag 6 oktober 2013

Vingpennor och Rosenstick


Lille Husfar har pysslat om Husmor i huset. Han gick till sin sida av badrumsskåpet ur vilket han plockade fram sitt Alunstift (som han har och penslar på sår och blodvite som då och då kan uppstå under rakningen). 

Nämnda stift har han burit ned till Frodig Husmor och varsamt penslat på hennes skadade och tilltufsade vingpennor och blåst ömt på de skarpa uddarna. 

Såriga vingpennor och rosenstuckna fingertoppar gör ont men ni vet väl hur det heter; "Det som inte dödar - det härdar..."

Så vår Husmor mår bra igen. Husfar, barn, bror, syster och goda vänner har unisont och kollektivt blåst på hennes onda vingpennor så nu är vår gamla Husmor okej - om än inte riktigt flygfärdig ännu men kanske vågar hon lätta och försöka snart igen? 

Å ni väntar väl på vad det är för spännande som hon ska förtälja? Det gör åtminstone jag, som lite grann ifrån ovan sitter och betraktar skeendet hos vårt gnabbande Husbondsfolk på en liten småbrukargård i Smålandsskogen...  (Och jag har mina aningar om vad det kan vara för det har varit lite annorstädes besök och händelser på gårn på sistone...)
 
Go söndag på er alla fina vänner!