onsdag 1 januari 2020

Kolbullekalas på årets första dag!

Året 2020 inleddes på traditionsenligt sätt med att flaggan hissades här på gården. Dels för att det är allmän flaggdag men för oss innebär det högtidliga flaggandet att fira, festa och hedra att vi för 31 år  sedan begåvades med världens finaste goaste snällaste mysigaste gossen Ludwig som nu i sin tur är världens finaste goaste snällaste och mysigaste pappan till liten Ninni.Därefter var det stort kolbullekalas Bodatorpasjön hos Ludwig och Johanna.

Receptet på Kolbullar med fläsk finns i min bok Mickans Bak & Glädje och kommer från min mycket goda vän Ingemar Wetterheim.

Men ack, det gällde att ha både ett och två par långkalsingar, gensar, västar, jackor, vantar och mössor för fy tusan som det blåste.

Men härliga timmar fick vi. Hele klanen.

Nu är jag och hundarna hemma igen men karlarna är kvar och badar bastu och ska vinterbada i sjön.

Jag har istället gjort ut några foton från årets allra första dag 2020.

Håll till godo bästa läsare!

JAG ÖNSKAR DIG OCH DE DINA FINA ETT FINT, VÄRDIGT OCH HARMOISKT 2020!!!!

Årets sista solnedgång


Nu gick just solen i dvala för allra sista gången uti detta nådens år 2019. Jag hyser många tankar om året som gått och allt vad det inneburit. Mörkt och ljust. Glädje och sorg. Harmoni och oro. Liv som fötts och liv som släckts. Många tankar om vad som väntar. På föresatser man bör ta sikte på. Att tro på innehållet i år 2020. Och på åren därefter. Ett hopp om att kunna ge kärlek och omsorg till nära och kära och även andra som behöver famnas. Jag vill fösöka vara en human medmänniska.

Låt oss ha förhoppning om att våga tro på oss själva och nyttja de förmågor som livet, Gud och ödet försett oss med.

Nu går solen ned bakom Lyckopölen för sista gången 2019 och jag vill intet annat än att tillönska dig ett riktigt fint, värdigt och trevligt avslut på detta år och önska dig ett jättebra 2020.