lördag 10 november 2012

Fartfylld Folkfest...


  
 
Rally genom Nävelsjöskogarna = folkfest i byn!

Häromdagen var det rally här i byns skogar.
 
Och vi småländksa lantisar blev yra o lyckliga över att få ta del av slags kulturevenemang - som var gratis dessutom - och överhövan fascinerade att nån mer än mjölkbilen o posten skulle köra på vår väg.
 
Så vi bar fram ved till utebrasan, ställde fram några pallar, dukade upp mat o dryck värdig en höstruskdags korvgrillning på stående fot med ungar, hundar grannar o syskon innan vi kollektivt hastade iväg från gård och stuga bortåt Målen för att flinnande glatt ta plats nånstans i buskarna utåta för att förvetet stå och stabliga på bilar som kom farande på tväre.
 
Till och med halvårsgamle Gottfrid, och hans egen lilla rallyvagn, kånkades med ut på hygget där vi storögt skådade såväl bredställ som grussprut.

Överallt i buskar, diken, bak timmertravar och hyggen mötte man folk och fä som man glatt hälsade på eftersom det nog var både första och sista gången man mötte folk där mitt ute i obygden.
 


 
Och visst ja, samtidigt gjorde vi bonnlurkar säsongpremiär! För detta rallyäventyr tarvade nämligen glögg, lika het som stark!

- God (h)jul då, sa vi putslustigt te varann trajandes i starrgräset ute på hygget