fredag 23 september 2011

Höstlövsfägnad...


Så är hösten här och visar löven var skåpet ska stå. Eller rättare sagt, var det inte ska stå.

Hösten åstadkommer vedergällning för månader av knoppning, utslagning, lövprakt och imponerande sommargröna lövverk mot lika sommarblå himladagar.

Nu så! Säger hösten barskt till löven och slår näven till bordet. Kräver obeveklig kapitulation. Och löven har inget annat val än att lyda. Nja, en och annan rebellisk järnek står emot.

Så nu återgår löven i utveckling. Ett slags lövregression kanske?

De förändras, förfulas, förminskas. Tills de lika ofrånkomligt en dag släpper taget om 2011 och segnar uppgivet, kanske trött, mot marken för en lång lång vila...

Men grannt är det allt...

Men allt är inte inne i förgänglighetens tunnel. En del är i sin fullast prakt! Se här, några frukter från mitt "Johanäppelträd", som jag tror är Aroma.

Och goda är de! Några åker snabbt ned i väskan när jag traskar ut till maskinhallen och till väntande bil som ska följa mig heeeela vägen till redaktionen i Långtbortistan.

Men då har jag ju i alla fall färdkost. Aromfylld sådan...

God morgon!

tisdag 20 september 2011

Att bli brädad...


Jag tror jag är brädad...

Inte av nån snygg smärt nätt liten dam med måhända asiatiskt ursprung (vilket Husfar ibland suckande säger att han vill, "de sulle f-n så mye bätter å leva mä e sån än e stor lömsk o ilsker bonnakäring) inte heller av någon ung lycksökerska som tror han är gubben med guldbyxorna och som vill ble ve gårn...

Nä, jag har nog blivit brädad av - en tik.

Hunden Blenda Piraten närmare bestämt! Nu när Husfar går hemma med sitt haltande träben så ägnas stor tid åt kel och umgänge.

Jodå, visst får Alfons och Alice sitt del av tid, kärlek och omvårdnad med, men det är ändå nåt speciellt mellan Husfar o Blenda...

O vet ni, jag är helt nöjd med att bli brädad. I alla fall av Blenda:-)

God morgon!