fredag 12 december 2014

Mitt livs första AW

Något stort står för dörren. Ja, julen förstås.

Men även något annat.

Som är stort.

I alla fall för mig.

Antagligen endast för mig.

För andra är det  nog mer eller mindre vardag.

Men jag står inför en stor premiär i livet!

Nämligen: MITT LIVS FÖRSTA AFTERWORK!!!!Och inte var som helst!

Utan i Långtbortistan!!! Du milde!!!

Jo, du läser rätt. Långtbortistan minsann!

Rätt, jag har samlat ihop det stackars mod som finns här och var ifrån tårna upp till hjässan, samlat allt mod i en påse och djärvat till mig så pass att jag ska våga åka tillbaka till LÅNGTBORTISTAN!!!

Det har tagit ett helt år men nu så...

Nu ska jag för första gången sedan jag sade upp mig på Hallpressen våga mig till Långtbortistan igen. Jag slutade ju väldigt abrupt och fick aldrig chansen att säga hej då till alla vänner, kollegor, samarbetspartners som jag lärde känna under mina år som "civiliserad" och fastanställd journalist.

Det blev aldrig heller att jag blev inbjuden till någon mer officiell avtackning av något slag så det är faktiskt så att från den ena dagen till den andra så var jag i princip bara borta från redaktionen - återbördad till lantlivet, till hagar, ängar, dyngstackar och vedhögar - och till alla djuren. Och här har jag förblivit.

Men nu har jag blivit modig nog!!! Jag ska åka till Långbortistan igen! Frivilligt dessutom. Ja... helt på eget bevåg om saningen ska fram.

Varför? Jo, jag LÄNGTAR efter att få återse nya och gamla vänner, kollegor, sambarbetspartner, "intervjuoffer", politiker, företagsledare, entreprenörer och profiler som jag lärt känna både innan och under mina år som civilicerad och anställd journalist i Långtbortistan.

Sen är det en annan sak...

Jag har aldrig varit på After Work i hela mitt liv! Visserligen lärde mig bästekollegan Kerstin Arwidsson att After Work är när några arbetskollegor samlas efter jobbet och går ut och tar sig något att dricka - men jag kunde aldrig delta för efter jobbet, som alltid blev sent, satte ju jag mig istället i bilen och tuffade hela lååånga vägen hem till farmen...

Men sedan jag blev egenföretagare så har det hänt ett par gånger att jag och mina arbetskollegor samlats här på gården och tillsammans gått iväg...


... och tagit oss lite att dricka...
MEN NU JÄDRAR HÖRNI!!!!

Nu är det dags!

Nu ordnar jag, i samarbete med Familjen Ericsson CITY HOTEL i Jönköping, ett juligt kuligt After Work och Julklappskväll på onsdag den 17 december mellan klockan 16 - 19 med SPECIALMICKANISMPRISER på både dryck och kvällsbuffé.

Och jodå, givetvis har Eva och Isaberg Förlag med sig ett gäng Mickans Mustiga Mickanismer så man kan julklappsinvestera lite så där på Lillelördagen innan Jul!

Även här erbjuds SPECIALMICKANISMPRISER - vad sägs om Mickans Glada Almanacka för halva priset!!!! 100 kronor istället för ordinarie 200 kronor.

Eller hela bokpaketet om alla fyra årstidsböckerna för bara 600 kronor istället för ordinarie 800 kronor.

Mickans Tänkvärdhetrer, vykort och Julkort finns också bland utbudet.

Du som vill komma och som vet med dig att du kommer vilja ha dina böcker signerade - förbeställ gärna signeringarna så blir det både enklare och tidsbesparande för både dig och mig!

Skriv, sms:a eller ring: mickan.thor@icloud.com, 0730 510 520

SUPERDUPERMEGAMYCKEVÄLKOMMEN
hälsar
en smått nervös Lanttant... 

... som nu emellertid ska börja googla på vad, och hur, man egentligen gör och beter sig på AFTER WORK...


torsdag 11 december 2014

Kommande bokprojekt...

De få stunder som blir nu mellan alla signeringstillfällen, mässor och föreläsningar har jag börjat ägna mitt KOMMANDE BOKPROJEKT.

Kan/vill inte säga mer ännu men här kommer en liiiiten vibb så du kaaaaaanke får en aning kläm på vad det möjligtvis kan komma att handla om...

Men så fort det blivit lite fastare ramar kring det kommande bokprojektet så kommer jag givetvis att berätta det för dig först av alla!

Fattas bara annat...

Men inte nu.

Bara en vibb....

Som sagt.Puss o Gnuss,
Eder Lanttant

Ps. I eftermiddag är jag på Kontorsspecial i Vetlanda mellan klockan 17 - 20 och signerar böcker så är du i närheten, titta in, Det bjuds på glögg och pepparkakor o lite andra trevligheter... Ds.

tisdag 9 december 2014

Sicken helg!


Nä då, bara lugn, jag ska inte kasta mig in valarbete för KD:s vidkommande...

Det råkade bara bli en kram i hallen på Residenset i Jönköping. Och efter kramen så Göran Hägglund så här: KLICKA HÄR FÅR DU HÖRA!!!!!

Men för bövelen, nu går jag ju händelserna i förväg. 


Idag bjuder jag på några ögonblicksbilder från vår gångna helg som inleddes med spännande arbetsmöte på "Beverly Hills" (nä, jag kan inte avslöja ännu vad för spännande vi har i kikaren men det kommer du få veta i sinom tid...) tillsammans med min härliga entusiasmerande duktiga författarkollega Christina Nyrell, min förläggare Eva Månsson och den mångbegåvade entreprenören Niklas Carlemar. 

Kvällsmys o Adventsmys med smågrabbarna är inte heller så tokigt. 

De båda är som jag, helt facinerade av tomtebloss, jag är det fortfarande så jag har alltid ett gäng hemma, jag kan bara ett tu tre plocka fram ett par stycken och hänga på spjället ovan vedspisen och sedan med tindrande ögon och leende mun stå o glo på de där tomteblossen som spritter och sänder glada stjärnor och gnistor omkring sig. 


Lördag förmiddag bar det iväg till Jönköping inför kvällens begivenheter. Först åkte vi till Eksjö Bokhandel och lämnade material där inför söndagens signeringspass men sedan tog vi till bästaste Lars o Marjut Ericsons CITY HOTEL i Jönköping o checkade in på ett härligt rum. Dagen till ära, som var 2014 års semester, hade vi lite bubbel som vi smuttade på medan jag försökte putsa till den ovårdade ytan så gott jag kunde för att försöka se något så när civiliserad ut. 
Så knallade vi iväg mot Residenset i Jönköping dit vår Landshövding Minoo Akhtarzand och herr Khosro Mirnezami hade bjudit in "Fru Mickan Thor med respektive" på julmiddag. Minsann. 


Vid "mitt" bord hade vi vansinnigt trevligt. Men så var det ju någon som sjöng snapsvisor hela tiden....Min bordsherre var Niclas Palmgren från Gislaved som skötte sina "åtaganden" med den äran, drog ut stolen som han skulle och skålade i open gard... Hehe....


Nu står jag och djupandas på en av Residensets wc-faciliteter efter att ha klingat i glaset och sjungit en snapsvisa! Ja men vad tusan - nån var ju tvungen att göra det!!! Men ingen sjöng med... Fast alla såg glada ut och applåderade generöst... Fniss.... 

Göran Hägglund satt till vänster om värdinnan och fick alltså äran att tacka för maten - något som han gjorde på ett trevligt och skojsamt sätt! 

Efter middagen vankades kaffe i salongerna. Göran Hägglund och jag hamnade i samma rum...

...medan Göran Thor hamnade tillsammans med Landshövdingskan och Anna Mårtensson med make. 


Nu tackar vi för oss och går "hem" till vårt hotell. Ja, inte jag och Minoo utan jag och Husfar förstås... 


... där man dansar Tango i hela lobbyn! Du milde, en karl bjöd upp MIG!!! Haha, jag dansa tango. Haha. Nä, det vågade jag inte så vi pep iväg rätt snabbt, det ska fasen hamna i tangodansens virvlar sent om aftonen med redan trötta sinnen - och ben... 

Utmärkt och välsmakande frukost på CITY HOTEL i Jönköpnig och sedan var vi G igen. Eksjö nästa. 
Några timmars signering i underbara, härliga och besjälade EKSJÖ BOKHANDEL! 


Mysigt ekipage som inslag i Eksjös Julmarknad

På kvällen var det en glad men trött tant som kom hem till TomteBengt, amaryllisar, adventsljus, julmusik och mys. 

Hem ljuva hem!!! 

Och så på att igen. Signera, signera och signera beställda julklappsböcker...


... och fixa till trevliga kassar. Vet ni, jag beställde ju 350 bruna papperskassar - de är SLUT!!!!! Helt otroligt! Det trodde jag inte skulle ske på länge, länge än. Nu har vi gått på de äppelgröna och lille Husfar har blivit engagerad att fylla i lite röda detaljer. Egentligen skulle det bara vara en glad mun och tomteluvans boll men han rockade loss totalt och började måla röda ögon också... 

Karlar! 

Nu är det vardag igen och vi jobbar på! Idag, tisdag ska jag åka till Värnamo och hålla föreläsning på vackra Vallerstad Gård! 

Gomorrhår!

Eder Lanttant