tisdag 31 januari 2012

Mäktig Morgon Med Maffiga Märrar

Igår gavs jag, efter en veckas frånvaro, förmånen att säga god morgon till solen och möta dagen - hemma!

Började morgonen Mäktigt och tillbringade gryningstimmen i Ängen tillsammans med märrarna.

Temperaturen låg på femton minusgrader och rimfrosten lade sig snabbt i pälsen och på mulens fjuniga hår där hästarna ännu var lite fuktiga efter natten inne stallets värme.

Tiona och Tionetta tog en maklig runda i Ängen för att kolla in vad som skett under natten. Gick runt lite överallt och spanade och luktade.

Frustade högt och skärrat när doften av en nyss förbigången älg lät sig skönjas, tog det säkra före det osäkra och sprang från platsen.

Så stod de stilla en stund på favoritplatsen intill den döda gamla björken. Lät omgivningen skönja konturerna av sig som ett mjukare rundare komplement till det spretiga kala grenverket mot en himmel som vällustigt bjöd på föränderliga ljusscenarior i en glödande ljusnande färgskala.

Märranra släntrade iväg en bit, stillnade igen. Lystrade, iakttog, bedömde. De tre rådjuren som flera gånger om dagen spatserar genom Ängen kom fram nere i brynet, sökande efter lite ensilage som husfolket på Gården kanske lagt ut.

Från stallet hörs tuppars galande och ett och annat mer lägmält kackel. Upp mot Tallen hördes ljudet av en skogsmaskin.

Efter att ha scannat av sin hage släntrar de båda upp tillbaka mot Gården igen. Till Lutan och morgonhöet. Snart hörs det monotoma sköna ljudet av malande käkar som förnöjt äter sin frukost.

Och gårdens husmor, hon går in till skoveln och skottkärran för att påbörja morgonmockningen.

Mmmmmm.....

Milda Makter! Mäkta Maffig Morgon Med Mustiga Märrar - Målade Med Mulliga Matmor Mickans Mamera. Okej, Kamera...

Mmmmmm.....