fredag 25 september 2015

På Bokmässan!!!!

Nu är vi här på Bokmässan i Göteborg!

Jag signerar mina Mustiga Mickanismer tillsammans med TäppLars och Joakims Depui som signerar sin "Den modiga tranan Tore".

Många stannar till i vår monter och vill fotografera oss tillsammans - å jag får nog allt tillstå att vi är rätt fina tillsammans!

Eller vad tycker du?

Nu ska jag springa ner till mässan igen.

Puss o Kram,
Mickan

onsdag 23 september 2015

Riksradion i afton

GOMORRHÅR!
Ikväll är jag med i riksradions program Karlavagnen ca 21.40! (de visste att en sletet lanttant som underteckan går till sängs så de frågade ödmjukt om jag kunde tänka mig vara vaken till tio... :-)) ´

Så här är det: Igår ringde man från producentteamet av Karlavagnen. Kvällens program kommer handla om besvikelser och antiklimax och hur man går vidare, inte minst med den aktuella händelsen när U2 konserten fick ställas in i sista sekund.

Nåvål, en producent erinrade sig den berättelse jag bloggade om som heter: "Kärlekssemestern som kom av sig". Så det är DEN STORYN jag ska prata om ikväll, hahaha.

MORGONKRAM!
Eder Lanttant

tisdag 22 september 2015

SVAMPGASM!

Gomorrhår!

Det har regnat i natt vilket är bra för svamptillväxten i skogen.Det är ju svamptider nu. Och som du vet så gillar ju Husfar att skena över skogarna i jakt på skogens gula guld. Han ångar på med det långa benet före och älgar fram över stock och sten så att gamla Husmor inte hänger med.

Men hon ska ju envisas med att ha med sig både hundar, getter och Gåskarlen ut i skogen, något som irriterar Husfar oerhört varför han, så fort Husmor tittar bort, tar chansen och skenar iväg ut på mossen för där vet han att tanten inte vågar sig ut. Och vips har han blivit av med både Husmor och hela hennes menageri.

Häromdagen blev Husmor emellertid nästan litet rädd, för när hon pressat sig igenom en tät plantering med sin djurpark runt benen fick hon plötsligt se Husfar sittandes på backen, lutad mot en trädstam och med handen tryckt mot hjärtat.

– Käre nån, vad är det med dig far lille, ojade sig Husmor medan hon skyndsamt försökte vagga fram till gubben.Svampkorgarna stod bredvid honom, fyllda till bredden varpå Gåskarlen vankade resolut fram och försåg sig av skogens gula guld. När oroliga Husmor kom närmare såg hon dock att gubben hade ett lyckligt flin i fejset och ögon som tindrade euforiskt.

Hon tänkte att nu har karln gått och blivit förhäxad av skogsrået eller bergatrollet.

– Vad är det med dig gubbe, frågade hon med ett barskare tonfall.

– Vad sitter du här och tokflinar åt?

Gubben fortsatte le och fånigt tindra med ögonen som nästan gick i kors över den stora näsryggen. Så slog han ut med handen i en gest mot korgarna och väste:

– Jag fick en svampgasm …

måndag 21 september 2015

Den modige tranan Tore!Kanske är jag på förhand förlorad eftersom jag älskar djur, natur, kultur och litteratur?Nåja, hur som helst, när jag fick den helt underbara boken ”Den modiga tranan Tore” i min hand blev jag helt såld!

Detta är en ljuvlig liten barnbok med finstämda och vackra illustrationer av Hestrasonen Joakim Depui och levnadsvis text av Malungsbon Täpp Lars.

Recension


Boken rymmer en tänkvärd och synnerligen pedagogisk sensmoral och det känns redan initialt att texten, som har ett rakt och enkelt tilltal, har vuxit fram med kärlek och omsorg hos den kände fäbodsentusiasten, skådespelaren, skinnsömnadskonstnären Täpp Lars för att ödmjukt men ändå tydligt tala till läsaren, om så det är ett barn eller en vuxen.Boken handlar om den lille tranan Tore som har ett påtagligt sviktande självförtroende som vi alla på något märkligt sätt faktiskt kan identifiera oss med.


Tranan Tore hittas en dag ute i skogen utav kossorna som lever på Arvselens fäbod, därefter får Tore leva tillsammans med kossorna och följa med i de sysslor och vanor som anstår en levande fäbod i Dalarna.När man kommer till bokens slut känner man litet segervisst att; Jaaaa, det är ju så det är! Vi kan ALLA om vi bara vågar tro på oss själva – och om vi har lyckan att kringgärdas av folk och fä som tror på oss.

Vet du inte vad du ska ge barn och barnbarn i julklapp – då har du svaret här!Möt Täpp-Lars och mig på torsdag i Isaberg förlags monter B 01:02 på Bokmässan i Göteborg då vi signerar våra böcker tillsammans - vi tycker på något vis att våra böcker gifter sig fint med varandra!Jag sa ju det inledningsvis att jag älskar djur, natur, kultur och litteratur - och i Täpp-Lars har jag en likasinnad frände!

HÄR kan du själv beställa boken Tranan Tore - direkt hos snyggingen Täpp Lars: TÄPP LARS