fredag 7 februari 2020

Så gack jag ut och mötte dagen...

 

Såg redan ett par timmar innan solen gick upp att det var en fantastisk vacker vintermorgon. Klädde mig varmt, tog på hundarna sina västar, ja, jag tog på mig en själv också om än i litet större storlek och annorlunda konstruktion än hundarnas.

Greppade kameran och gick ut. Ljuset var magiskt!!!!

Jag fick följa gryningen. När jag gick ut fanns inte tillstymmelse till solstrålar men ljusspelet på himmelen berättade villigt att solen hade vaknat och var på väg.

Jag följde hur solen till slut letade sig upp över horisonten i önster och kastade guldkorn på de snötäckta barrträden i väster bakom stenmurar och gärdsgårdar.

Det knarrade gott under kängorna. Frisk, krispig och vintrigt i luften. Andedräkten blev till rökringar när jag andades ut. Och när jag fotograferade immade glasögonen igen.

Vägen var glashal och jag trippade försiktigt som en bedagad ballerina. Är väldigt rädd för att ramla ty det gjorde jag med högst olycklig konsekvens för många år sedan. Har fortfarande sviter av det i min vänstra fotled.

Men åh vilken upplevelse jag fick. Att möta dagen. Den femte februari uti nådens år 2020.

Lycklig och tacksam över mitt liv och allt jag får se, vistas i, uppleva och ta till mig.

Tack Livet. Tack Gud. Tack Ödet. Tack Alltet.

Låt mig fortsätta känna vördnad och tacksamhet för mitt liv och inte bli ledsen och uppgiven över allt jag inte kan prestera och inte genomföra. Låt mig slappna av och inte vara så hård och dömande mot mig själv utan känna att jag duger. Som jag är. Trots  mina tillkortakommanden...

Nu önskar jag dig, med mina bilder och tankar, en fin fredag och en härlig helg!

Puss o Kram,
Mickan


Här i trädtopparna börjar solens strålar nå fram.torsdag 6 februari 2020

Min födelsedag

Tusen tack oc bock alla fina ni för alla härliga hälsningar på min födelsedag. Ni förgyllde verkligen min dag som började vid fyratiden med uppvaktning av blöt, kall, snöförsedd och nykissad Dagny som hoppade upp till mig i sängen.

Sen kom Husfar Göran som med kaffe till sängen och gav mig sin present - ett tyngdtäcke - med orden "så min älskling kanske kan sova lite bättre".

 Va? Blev så himla glad och överraskad och rörd! Så for han till Staden för att underlätta för alla stackars stadsbor att röra sig utomhus eftersom det kommit några centimeter snö. Vid halvsex var det renbäddat i sängarna och tyngdtäcket på plats! Var tvungen att testa så jag kröp ned en stund och hade det mysigt med hundar och katter - och tyngdtäcket.

Sedan gick jag ut i snön och halade ned vimpeln och hissade flaggan. Är det födelsedag så är det!

Så kom posten och jag fick blommor!!!!! Blev så himla överraskad och glad. En underbar bukett med krispiga tulpaner i mustig färg och massa söta videkissar. Det var från Klanen! La Familia! Vilken överraskning att de skickade blommor till mig och med så fina ord och bedyrad kärlek.


Så på eftermiddagen kom det fler blomster hem via Husfar som agerade blomsterbud. Bland annat ett blomster och chokladarrangemang från min syster Mia.

Själv gjorde jag en liten pudding på varmrökt lax, kall kokt skivad potatis, lök, dill och lite lös äggstanning som jag bakade i ugnen, några matlådor blir det också.

Känner mig så glad och tacksam för allt gott som livet har att bjuda på. Tack alla ni fina för att ni finns! Ni gjorde verkligen min dag!