lördag 21 november 2015

Frost o is...



Frosten har framnat gården.

Och inatt var det minusgrader så pass att isen frös på gårdens dammar.



Det var en syn ska ni veta när stackars Ankdraken Alvar kom och flög, som han gör varje morgon efter att han ätit frukost ihop med huskatterna, för att landa i dammen. 

Den stackarn buklandade så pass på isen och åkte på magen fram över isen ända tills det tog stopp i kanten på dammen! Ni må tro att han var snopen! Han tittade sig omkring, blinkade förvirrat och så gjorde han ett nytt försök. Lyfte och flög, denna gång i andra riktningen för att landa precis lika illa, en buklandning som hette duga och så gled han som pucken ända in i mål.

Sen dess har han inte försökt men de står där vid dammkanterna och glor, lika förvetet som förvirrat, på det där konstiga som gör att man inte kan bada!!!

Isen och förvirringen till trots så var det en vacker morgon! Här bjuder jag på några glimtar från gården!











Men på oss inomhus gick det ingen nöd minsann.

Vi njöt av levande ljus, kattlekar och julmusik.












En fortsatt underbar helg önskar jag er alla! Puss o Kram Er Mickan

söndag 15 november 2015

Dagen D!

Nu är flaggan hissad och vajar vackert konstrasterande mot en blek hösthimmel men snart är tempot här på gårn såsom mitt foto här illustrerar.



Tupparna galer och jag med. Snart går bilen med alla vägvisarskyltar ut i nejden för att sättas upp i vägskälen här och var.

Jag djupandas och försöker svälja massor av energi ned i magen (där får plats mycke..... ) så att jag ska må bra hela dagen och kunna njuta av mötena med vänner och gäster som kommer till vår gård idag på vårt evenemang JUL I KÄRR.

VARMT o INNERLIGT VÄLKOMMEN ml kl 12 - 15

Puss o Gnägg!
Eder Lanttant