torsdag 4 mars 2021

Vansinnesdåd i vår stad


En oerhört tung dag att vakna upp till, denna torsdag den fjärde mars 2021. Har fruktansvärt svårt att förstå det vansinnesdåd som skedde i "vår" lilla stad Vetlanda igår. Varför, varför, varför sker sådant här i vårt land? I vårt Småland? I vår kommun? En utpräglad landsbygdskommun där jag tills nu har känt stor trygghet och tillit till såväl miljöerna som människorna.

Jag är ledsen och känner att något rubbats och förskjutits i min själ och mitt hjärta, i min tilltro till livet och mina medmänniskor.

Tänker med sorg i hjärtat på alla drabbade och allas anhöriga, nära och kära, måtte de kunna luta sig mot varandra och på så vis finna styrka. Jag tänder ett ljus för er!

Var rädda om er alla mina vänner och ta hand om er själva och varandra. Ring era nära och kära och visa er omtanke. Nu måste vi hålla samman och stötta varandra!

Stillsam omfamning

Er tillgivna,

Mickan

tisdag 2 mars 2021

Ännu ett utomhuskalas!


De har avlöst varandra, alla dessa utomhuskalas! Det är helt fantastiskt! 

Aldrig har jag varit med om att dels själv arrangera, och dels få vara bjuden till och deltaga i, så många utomhuskalas som i desse pandemitider!!!

Det har varit Födelsedagskalas, Coronakalas, Utekalas, Svenstorpkalas, Barnkalas, Knytkalas, Grannkalas, Vinterkalas, Tvåårskalas... 

Här kommer bilder från söndagens Tvåårskalas för liten Ines.















Strålande väder och strålande humör på oss allesammans - hele klanen. 

När vi kom hem satte vi oss en stund ute i Lutan intill dyngstacken med hundar o höns. Sedan avrundade vi dagen med att göra husmansklassikern Stekt fläsk med löksås. Husfar stekte fläsket ute i Muurikkan så slapp vi stekoset inne. 



Sicken fin, värdefull och minnesvärd dag i sol, kärlek och familjegemenskap! 

Puss o Kram,

Mickan & Co 

måndag 1 mars 2021

Sömnlös natt i fullmånens sken

 


Fullmånens starka lysande sken driver upp mig ur sömnen och vilan. Det skarpa månskenet, som faller in från sydväst genom sovkammarfönstret, skapar svarta silhuetter av trädens grenverk och fönstrets spröjs på garderobens ljusa furudörrar.

Jag och kragen tassar ned i köket, gör fyr i vedspisen, tänder upp några ljus, sätter på lite musik och så bänkar vi oss vid bordet och min älskade lilla fina laptop som står mig lika nära som två- och fyrbent familj! Å kragen då med förstås 😊 Den var förvisso förhatlig i början men nu betraktar jag kragen som en kär vän, ett stort stöd i livet liksom. Fniss….

Har plockat in disken från igår då vi gjorde fläsk med löksås. Fläsket och löken stekte Husfar utomhus i vår Muurikka så vi slapp stekflottet och stekoset här inne. Det blev såååå bra!

Nu har jag, mitt i natten, beskurit tulpanerna och bytt vatten i vasen. Älskar mina blommor. Älskar att försöka arrangera njutbara blomsterstilleben. Älskar att omge mig med friska frodiga växter och vackra blommor. Är det snobberi? Nä, det tror jag inte, jag vill verkligen inte förknippas med något sådant.

Är så tacksam för den gångna helgen. Så fin den varit. Så UNDERBART väder! Vilken sol! Vilket ljus! Vilka fantastiska dofter! Vilka positiva vibbar inombords! Så fina saker att titta på! Snödroppar och krokus stadda i försiktig blomning. Bäckar som porlar. Murgrönan som tar fart i sin klättring upp i päronträdet.

Mellan våra dammar rinner porlande vatten ifrån Lyckopölen ned till Nedredammen. Det är under våren och försommaren som våra dammar är något att njuta av, sedan kommer sommaren och värmen vilket nära nog gör så att båda dammarna torkar ut och töms på vattnet. Lyckopölen blir liksom O-Lyckopölen

Men nu sitter jag här mitt i natten och känner mig på något sätt berikad. Är inte ledsen, inte irriterad över utebliven sömn, utan njuter mest faktiskt. Är så glad och tacksam för den känslan. Överhuvudtaget känner jag mig mer positiv och lättsam än vad jag gjort på flera månader.  

Nu knäpper jag en bild och ger till dig kompis! Så här ser det ut hos mig klockan tre i Nävelsjö-Kärr första mars 2021