fredag 22 maj 2015

Dagen efter...

Idag är jag lite Dagen efter... torsdag 21 maj 2015

FILLING was MISSING

Klicka på länken nedan och läs om min dråpliga dag igår då geten Miss Filling försvann, hästarna rymnde, grisen megasket i trädgården och hur en ny tupp plötsligt kom till gården i en fägglad tvättkorg av plast...

http://www.jkpglive.se/blogg/mickan-thor/

tisdag 19 maj 2015

Brytpunkt!

Kära bloggvänner!

För det är ni ju. Både kära vänner och bloggvänner.

Nu ska jag berätta en sak.

Eller äh, kolla på det här istället så fattar du genast vad det handlar om.

Mickan byter blogg

Här är Förändringen som jag värkt på ända sedan i höstas!

Mickan i stor mediesatsning

Jönköping står inför den största mediesatsningen på 25 år. En rikskänd lanttant från Nävelsjö spelar en central roll i satsningen.  "Vi är oerhört stolta över att presentera Mickan Thor som en av våra första bloggare", säger Andreas Söderlund. 

Jkpglive.se är den största mediesatsningen i Jönköping sedan TV4 etablerades på 1990-talet. Bakom satsningen står journalisten Andreas Söderlund, med bakgrund på bland annat Aftonbladet, tv-producenten Daniel Johansson och entreprenören Björn Thyselius.

Daniel Johansson, Björn Thyselius och Andreas Söderlund är männen bakom mediesatsningen. Foto: Johan Dahl  
En stor och viktig del av nyhetsajten kommer bestå av bloggare och krönikörer. Läsarna kommer kunna följa både idrottsstjärnor, författare och politiker.

 – På jkpglive.se blandar vi högt och lågt. Vid sidan av de tunga nyheterna och de stundtals hårda debatterna lyfter vi fram de största lokala profilerna inom en rad olika områden. Som Sveriges närmast officiella lanttant har Mickan gjort en kometkarriär under de senaste åren. Vi ser fram att läsarna, mitt i det stressade nyhetsflödet, ska kunna välja att landa på hennes gård och vila ögonen på hennes fantastiska bilder från livet på landet, säger Andreas Söderlund.

Mickan Thor kommer därmed att avsluta sin välbesökta blogg ”Njutbart Blädder”, som hon drivit i över fem år, och kommer istället publicera sina underhållande blogginlägg i ”Lanttantens Blogg” på jkpglive.se.

– Jag hoppas mina trogna läsare följer med över till min nya plattform där jag kommer blogga precis på samma vis med underfundiga, färgstarka och bildrika inlägg om en lika färgstark som livsglad Lanttants tillvaro på en småländsk småbrukargård i spenaten, säger Mickan.

Som Sveriges närmast officiella lanttant har Mickan gjort en kometkarriär under de senaste åren menar jkpglive.se som tidigt värvade henne som sin första bloggare. 
Nyhetssajten lanseras den 21 maj och kommer då att hittas på JKPGLIVE.SE

måndag 18 maj 2015

Myskankor finnes - hem sökes

FINA(ste) ÄLLINGAR(na) TILL SALU!!!!
Nu utlyser vi våra fina myskällingar, nuturruvade, kläckta den 22 mars till försäljning till nya trevliga trygga kärleksfulla hem.

De köster 150 kronor styck, hane som hona.

Ällingarna, som snart inte är så ällingaktiga längre, är vana vid livet på landet med allt vad det innebär av andra fjäderfä såsom höns, gäss och andra ankor, samt hästar, hundar och hembryggt äppelvin, (nåja kanske inte det där sista... )

Dessa rara myskankor, mördarsniglarnas skräck, finns på småländska höglandet mellan Vetlanda och Sävsjö.

Skriv en rad om du är intresserad av våra fina ällingar!

(v) ÄLLINGKRAM!

Puss & Kram
Eder Lanttant & Ankmamma

Simträning

I helgen tog vi ut de små ankungarna av rasen Svensk Gul Anka och lät dem premiärbada i trädgårdens Lilldamm till glädje för både stora och små, både med och utan plattfötter.

 Sen finns det sju stycken småttingar till av samma ras, som är ännu yngre och ännu mindre än denna rara lilla trion, men de lever tillsammans med mamma Annie och pappa Anders och får bara gå ut och pröva sina vingar - och plattfötter - när alla andra fjäderfä är intagna.

Varför det är så? Jo, därför att Gåzart omedelbart vill älska med Annie! Det vill Pälle likaså medan Anders blir alldeles galen och ger sig på Walter som nu är pappa på heltid eftersom Wanja ännu en gång lagt sig på ägg...

Dramatik råder bland gårdens fjäderfä minsann!

Men de små gulingarna fick i alla fall bada och leka i Lilldammen en stund medan Husfar och Lilldräng såg på...