söndag 20 maj 2012

Bröllopsblomster i Bröllopstider...


Hänryckningens tid brukar man ju säga om tiden mellan hägg och syren. Man brukar oxå säga att det är bröllopsklockornas tid. Å nog är det så!

Tre vigslar förättade jag i helgen och det var något alldeles särskilt med helgens bröllop. Det första var premiär för mig till sin form, ett Drive-in-bröllop!

En liten kvart höll himlen tätt och visade barmhärtighet. Det var just den kvarten som brudparet hade bestämt för att viga sig samman!

Vigseln blev jättefin och en rolig idé med Drive-In-Wedding som orsakade mycket förvånade gäster som spärrade upp ögonen när cabben fälldes och bröllopsmarschen plötsligt började dåna ur bilens högtalare medan de sakta körde fram till sällskapet inunder stilfulla vinklingar a la kunglig kortege...


För att inte tala om lördagens fantastiskt vackra Trädgårdsbröllop! Äntligen visade sig en gnutta sommar genom att vindarna mildrades och solen trängde genom vilket skänkte stor glädje åt de båda trädgårdsbröllopen och deras gäster.

Och i glädjeyran o lättnaden över att vädret visade sin väna sida glömde båda brudarna sina bröllopsbuketter! I det första bröllopet kom den inte fram förrän vigseln var över, en vacker lågt bunden bukett baserad på champagnefärgade rosor.

 I det andra bröllopet kom någon springandes med den från huset, upp över ängarna upp på kullen där de båda tu blev ett inunder två månghundraåriga ekar. Magisk stämning o vacker inramning med massor av gäster från när o fjärran samt ett stort gäng kossor som nyfiket glodde o med höga råmanden framförde sina gratulationer.Gifta är de nu samtliga (ja inte korna men helgens alla giftaslystna par) - med eller utan bröllopsblomster...