lördag 22 april 2017

Min fine vän Kenneth

I går var det äntligen dags för den temaförmiddag på Ädelfors Folkhögskola, som jag förberett en tid tillsammans med min gode vän Kenneth. 

Eleverna från "Teori & Praktik", "Allmän" samt ett gäng deltagare från KomBack i Vetlanda, kom och var med under förmiddagen då Kenneth så oförbehållsamt, så ärligt och naket, delade med sig av sitt trasiga liv som missbrukare, kriminell, egoist och "mästermanipulatör". 

Men framför allt handlade Kenneths föreläsning hur han, då han befann sig på absoluta botten av sitt liv, lyckades vända på den nedåtgående spiralen och det hatfyllda och destruktiva livet. 

En sååååå gripande och berörande förmiddag vi fick tillsammans! 

TACK min fine, gode, modige och generöse vän Kenneth för att du kom, levererade och berörde! 

Vill du läsa skickliga journalisten Petra Östgårds reportage kan du göra det här; VP:s reportage om Kenneths besök

TACK BÄSTASTE KENNETHMANNEN! 

torsdag 20 april 2017

IGÅR - IDAG

IGÅR:
Sicken omtumlande dag!

Gråtit och skrattat. Blivit vansinnigt överraskad och lika vansinnigt berörd och kärleksrörd.

Vilken dag! Under förmiddagen hade vi besök av min gode fine kloke vän Kenneth Johansson som, liksom jag, är en vän av skrivandet och ordets betydelse. Ett fint möte mellan Kenneth och skrivareleverna uppstod – och det mötet kommer fortsätta på fredag.

På tal om skrivareleverna…

Älskade älskade elever i skrivargruppen! De är helt underbara, helt helt underbara!!! Lycklig är jag, som fått förmånen att träffa dem en dag i veckan under höst och vårterminen!

Sådana underbara individer. Som de berikar mitt liv. Idag överraskade de mig med buller och bång.

Efter lunchen kom de in i klassrummet med blomster, tårta, affisch och dikt. Jag blev så överraskad! 

Så rörd. Så glad. Glädjetårarna kom och mitt hjärta skuttade som en kaninunge!IDAG:

Mitt hjärta pulserar passionerat och blodfyllt efter överraskningen, kärleken och generositeten som eleverna i min skrivargrupp visade mig igår!

Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.

Det känns fantastiskt att "lilla jag" på något gåtfullt vis har kunnat bidra till de här elevernas utveckling av tillit, självförtroende och, förhoppningsvis, skrivarlust.

Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.

Vill gärna dela några rader som de skrivit:

"Fina Mickan! Vi kommer ihåg första lektionen vi hade med dig, ingen vågade prata, ingen vågade visa sina texter och ingen vågade läsa upp sina texter. Men när vi hade haft dig några gånger vågade vi öppna oss, mer och mer för varje gång vi träffade dig. Detta tack vare dig, vår fina Mickan. Nu är sommaren snart här och denna fina grupp kommer tyvärr att skingras. Den dagen kommer vara jättejobbig! Tack för dessa fina terminer, våran fina och älskade Mickan!"

Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.Och affischen de gav mig här, den ska jag baske mig rama in och ha på väggen i min skrivarlya. Dit ska jag låta blicken söka sig när jag behöver boosta mitt självförtroende när jag är låg och tvivlet tenderar växa sig större än tilliten.


Jag är rörd, varm, generad, stolt, förvånad, upprymd och väldigt väldigt lyckliggjord.

onsdag 19 april 2017

Moll & Dur

En rodnad i en mix av rosa och orange indikerar att morgonen är här. De nattkalla fälten ligger ännu i dvala. Fält vars försiktigt framvuxna grässtrån famnas av oförsonlig nattfrost. ´

I den gamla hamlade askens nakna grenverk dväljs en domherre som mer hörs än ses. Låga, ganska oansenliga små pip hörs därifrån. Han sitter märkligt stilla. Väntar på att solens första strålar ska träffa hans röda burriga buk och få den att blomma ut som en lysande röd gerberablomma.

En blek och till synes uttröttad halvmåne har positionerat sig mitt på den ljusnande himlen men ger inget väsen ifrån sig. Är ovanlig anonym denna morgon.

Onsdagen är mitt i ett förlossningsskede. Ligger framför oss som ett någorlunda oskrivet notblad där vi själva har förmånen att, åtminstone till viss del, välja de noter, toner och melodislingor vi vill och önskar att dagen ska innehålla.

Jag har valt bort hela mollskalan och håller mig till klangerna av dur. Det passar mig och mina sinnen bäst. Kanske för att jag är emotionellt inkontinent med en perforerad hud och därför inte kan värja mig mot kringgärdande och omsvepande klanger och vibrationer.

Så när, och om, det är mollskalan som spelas runt mig, högt och intensivt, då absorberar jag, mot min vilja, in den helt och fullt och alla inre strängar stäms om och stäms in i de dova tunga mörka mollklangerna.

Så: Moll - bort, bort! Dur - kom, kom!

Gomorrhår alla bundisar och bästisar!

måndag 17 april 2017

Helgens avslut

Sitter ensam en stund inne "i rummet" och njuter av en stunds lugn och frid. Husfar o hundar har gått till sängs i kylslagna lakan och sängkläder som jag haft ute i påskkölden hela dagen. 


Påskhelgen har varit fin, riktigt fin. Vi har mest jobbat o fixat o donat, städat o tvättat men jag har också hunnit skriva en hel del.


Idag har jag dessutom haft några fantastiska timmar nere i Lugnet hemma hos Bror tvilling med familj och Bästesyster Mia med familj samt alltid så rara vackra o trevliga Kicki.


Så glad o tacksam för gemenskapen med mina fina fina syskon ❤️

Vardag i morgon. Välkommen vardag - tack storhelg! 


Gonatt alla bundisar o bästisar!  


 


söndag 16 april 2017

Glad som ett barn

Visst är det ytligt och visst är det välfärd och visst är det materialistiskt.

Jag vet.

Men jag kan inte hjälpa det! Jag är GLAD SOM ETT BARN!!!!!

Glad så det spritter i hjärtat och sjunger i blodet!

Över vår nya trädgårdsgrupp!

Visst är den fin! Som gjort för vår terrass. Tycker jag. Och katterna.

Så lycklig!

Hoppas på många frukostar i morgonsol.

Silluncher i högsommarsol.

Grillaftnar i ljumna sensommarkvällar.

Gemenskap.

Hoppas jag. Och katterna.

Fortsatt FIN PÅSK önskar jag. Och katterna.