lördag 30 november 2019

Fredagsmys i adventstid

Igår var det Husfar och jag som bjöd in till Thorklanens traditionella FREDAGSMYS. Ett par tre timmar som avslutar arbetsveckan och föser över oss i helgkänsla.

Oftast fikar vi men nu när det var första advent och allt så slog vi på lite större och gjorde middag. En låda med tunnt skivad brynt fläskfile i mitten som kringgärdades av potatismos med mycket kärlek i. Över köttet hälldes sedan en kantarellsås som försiktigt puttrat i flera timmar för mesta möjliga svampsmak. Till barnen gjorde vi köttbullar med potatismos till. Husfar gick ut bak lagårn och hämtade ett gäng morötter som fortfarande är jättegoda!

Först kom barn och barnbarn och snart anslöt sig Lillafarmor och så var vi äntligen samlade alla igen - alla fyra generationer av klanen. Tacksam för varje träff och möte vi får ha!

Vi inledde med glögg runt snickarbänken. Mysigt. Fredagsmys på riktigt...

Lilla Ninni Thor klädd i samma jacka som Lowisa fick av sin mormor Ninni Thor

onsdag 27 november 2019

Välkommen på Vernissage


Ni ska få se något som jag inte visat någon annan ännu - ni ska få se de bilder jag valt ut av mina många hundra bilder om Leffes Liv. Dessa bilder har jag valt för att exponera för dig och många andra på en Vernissage på Sörängens Folkhögskola i Nässjö. 

Det är inte bara mina bilder där utan många av mina kurskamrater på fotoutbildningen ställer också ut sina verk. Kom vettja!

En kort vernissage hålls på fredagskvällen den 6 december mellan klockan 18 - 20. 

Lördagen den 7 december är det vernissage mellan klockan 13 - 18. 

Min ambition är att göra en fotobok/reportagebok om Leffes Liv - men den 6 och 7 december ställer jag ut ett antal bilder från det här året då jag följt Leffe. 

Leffes Liv är en dokumentär personskildring av en livserfaren man som för ett par år sedan bröt upp från ett ”vanligt Svenssonliv” med villa, trädgård och bil för att istället leva ett liv utanför normer och konventioner. 

Leffe har kropp och huvud täckt av tatueringar och lever i en husvagn på dottern och mågens gård i Kronobergs län där tre generationer lever som i det gamla bondesamhället och hjälper varandra att få samman sina livspussel. 

Livet i husvagnen delar han med hunden Klimpen och har hästar, får och getter i hagarna runt omkring. Leffes mål i livet är att bygga en egen liten stuga från vilken han aldrig ska flytta - "förrän de får bära mig ut"...

Välkommen om du kan och vill! Jag blir jätteglad om du kommer! 

/Mickan