lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!!!



Nu är det nyårsafton. Igen!

Vill tacka för ett roligt, kommunikativt gemensamt NJUTBART BLÄDDER tillsammans med Er alla genom hela långa 2011!!!

Fick överraskande en sådan fin bukett på förmiddagen som jag delar med mig av. Årets sista och säsongens första tulpaner! Det är kärlek det!

Tack Lowisa Simon Freddie och Bebismagen för den fina blombuketten!

Och när jag ändå är inne på tackandet... Jo, jag vill tacka NÅGON, vet dessvärre inte VEM, som lämnat en sådan fin liten julklapp på mitt bord i Mickans Hörna på Jönköpings-Postens redaktion.

Den fina klappen stod och välkomnade mig i tisdags morgon då jag kom tillbaka efter att ha firat jul hemma på Gården, om inte lugn o ro, så i alla fall firat....

Paketet innehöll så mycket omsorg och omtanke. Små fint inslagna påsar, små paket och silvriga förpackningar av riktigt gott smått och gott.

Många har i veckan fått frågan: "Åh, är det du som varit så rar och ställt en så fin julklapp inne hos mig".

Frågan har dessvärre väckt lite genans för de flesta blir liksom generade och stammar lite glatt och lite slokörat något i stil med: "Nej du, det är det inte, men jag önskar att det vore jag, för jag hade gärna velat ge dig en liten julklapp - det är du värd" och andra svar på samma tema.

Fniss... Så tokigt. Min avsikt har förstås inte varit att genera någon med att ifrågasätta varför han eller hon INTE har givit mig en julklapp utan jag vill ju bara så gärna TACKA denna vänliga själ som så rart har berett mig denna överraskning och glädje!

Till slut frågade jag alla som råkade le mot mig, men icke, jag fann inte denne, likt julaftons Karl Bertil Jonsson, godhjärtade välgörare...

Men denne ska veta att jag är glad. Mycket glad!!! Så TACK så mycket - vem du än är...

Nu ska du få en glimt av några ögonblick från min bygd, vid exakt den här tiden för exakt ett år sedan. Då for jag och Husfar runt och fångade några vyer och ögonblick.

Då fick jag dessutom den stora äran att åka I BILEN med Husfar. Inte bak på en från soptippen hämtad och lagad trädgårdsstol som sedan spikats fast på en gammel vagn som Husfar med Grållen drog byn runt - med mig i sopstolen bak på kärran! Ett ekipage vars framfart väckte mångas munterhet - dock ej min...

Och jag behövde heller inte åka baklänges sittandes i samma soptippstol instängd i skåpet i Caddyn som på Julafton för en vecka sedan.

Då fick jag agera Tomtemor som Husfar körde byn runt och stannade på valda ställen, slängde upp dörrarna och blottade en omfångsrik Tomtemor som generat satt och Ho Ho Ho Ho:ade inklämd i sopstolen med famnen full av julklappar. Också detta till mångas munterhet, dock mer till andras än min egen...

Nej, i fjol på Nyårsafton fick jag, som en alldeles vanlig medborgare, sitta i bilens passargerarsäte och fångade lite vackra ting och ögonblick från ett minst sagt vinterfamnat Nävelsjö.


















Med mina bilder från förra Nyårsaftons vackra RIMFROSTLAND vill jag önska ett härligt spännande roligt utvecklande harmoniskt 2012 med fina möten, goa skratt, lyckliga leenden och mycket kärlek...

Här ger jag dig ett första glatt gott leende - eller ett sista, beroende på hur man ser det...

Er Mickan

måndag 26 december 2011

Visst blev det jul...

Jodå, visst blev det jul!


Julbordet dukades...


Klapparna lades under granen...


O så kom Tomten...

Men lite lurig var han allt. Nästan otäck. Den däringa Tomten alltså...

Hehe.

GO FORTSÄTTNING FOLK O FÄ!!!!

Er Mickan