fredag 10 april 2020

Go påsk

Skärtorsdagsnatt kl 02.03

Borde varit full fest på Blåkulla vid det här laget.

Istället är jag och alla mina katter hemmavid och kvasten är, som Stefan Löven förespråkat i dessa coronatider, parkerad utomhus - outnyttjad.Men en bild vill jag ändå bjuda er på och önska er alla en riktigt fin påskhelg, trots allt.... Kram mitt i natten från mig och mångubben som inte låter mig sova...

torsdag 9 april 2020

Platt fall i leran

Igår lagade jag massor av lasagne på alldeles nymalen färs (välsignade Helges Livs med sin fantastiska delikatessdisk!!!) rikligt med nyriven ost i bechamelsåsen som jag kokade. Och sedan monterade jag lasagne i flera folielådor, körde med färska plattor idag, senast hade jag hårda plattor med spenat i.Idag skulle jag åka till nära och kära och dela ut lite mat men ville också ha med lite glädjeblomster från Kärr till Lillafarmor Ingrid. Påskliljor plockade jag här ute runt dammarna men björkriset gick jag ner i ängen för att plocka. Det gick sådär...

Klumpiga jag! Haha.Nåväl, Lillafarmor blev glad för både besök, mat och blomster. Jag ställer sakerna på trappan, ringer på dörrklockan och så går jag ut några meter på trädgårdsgången. Vi tror och hoppas det är riskfritt.

Glada blev även de andra som jag delade ut Mickans Lasagne till. Det känns så fint att glädja andra människor med små gåvor som en matlåda, några Kärraägg och kanske lite blomster. Det gör även mig lite gladare!

Nu önskar jag er alla en fortsatt fin onsdag. Och glöm inte tvål o vatten, handsprit och att hålla avstånd!

Puss o Kram,
Mickan


söndag 5 april 2020

Lille Husfar

Gomorrhår finaste ni alla!
Jag sitter här och kurar gryning i mitt älskade kök. Har faktiskt en bukett tulpaner bredvid mig som Husfar överraskade mig med igår.

Både vackert att se på men kanske är det ändå gesten som värmer mest i hjärtat.

Ja. lille Husfar, bland är han ett vresigt gubbskrälle gjord av vreborr o tvärträ och i nästa stund en liten gosig pluttesnutt som jag älskar vansinnigt mycket.

Han kom hem med blommorna och sa: Jag trodde kanske de här skulle pigga upp dig lite älskling!

Jag blev genast litet gladare!

Här i mitt kök så här vi fyratiden på morgonen finns ett nytt inslag i ljudbilden som brukar bestå av vedspisens sus och kaffebryggarens murrande.

Vad, undrar du kanske?

Jo, det otroligt söta gulliga bedårande pipet av kycklingar. Två stycken har kläckts inatt i min äggkläckningsmaskin. Sååååå fina!

Jag älskar djur. Verkligen. De här äggen har en hamburgerhöna (jo rasen heter så) gått och tjuvvärpt i katthuset i vår och för tre veckor sedan tog vi in 24 av dem och lade i vår äggkläckningsmaskin. Och nu börjar resultatet visa sig.

 Det påminner mig om en gång för många år sedan då jag kläckte fram mina första kycklingar i maskin och åkte hemifrån och kom på att kycklingarna måste skyddas från eventuella katter. Fort som attan ringde jag Husfar som omedelbums vidtog åtgärder. Visst är lappen söt? Och även Husfar?