fredag 26 juli 2019

Fisketur med grabbarnaEn härlig tur på sjön med grabbarna som avslutades med lite kräftfiske hemma i Lyckopölen. Fast vi lade tillbaka kräftorna i dammen men killarna gillar spänningen med kräftfisket.

Vi önskar dig en jättehärlig helg!

Puss & Kram,
Mickan - Eder LanttantPicnick på sjön smakar så gott 
Inför klanfrukostDet är en sann fröjd att tassa ut i daggvått gräs med Minstedräng som hjälpe och hundar och katter som följeslagare. Först släpper vi ut hönsen, sen plockar drängen ägg. Sedan går vi till landen och skördar Amaliarabarber, dill och rädisor. Sen går vi in i växthuset och plockar redan solvarma tomater.

Nu ska vi göra en hallon- och rabarberpaj som ska serveras med riktigt god vaniljsås efter att vi bjudit hela klanen på frukost med mackor och hemgjord räkröra, kokta ägg, rökt skinka, onsalakorv och massor av skivade tomater, gurka och paprika.

Jag tror jag börjar få livsandarna åter efter en sorgtyngd sommar. 

Glad fredag önskar vi er alla!

söndag 21 juli 2019

Morgonregn


Vaknade till ljudet av regn. Ett tätt men lugnt regn. Dopparna studsade inte ute i Lyckopölen utan föll rakt ned och landade. Det var som om den halvtomma dammen bara hade en öppen famn och välkomnade varenda droppe.

Mulet och grått ute. Läge att elda ljus och tända i spisen. Kura skymning i gryningen. Sitter med en kopp gott the och njuter av den stillhet som råder medan resten av huset ännu sover.

Önskar dig en jättefin dag! Det ska jag också försöka ha!

Kram,
Mickan