fredag 30 juli 2010

Medtrafikanter...En vacker, nästan suggestiv, vy som jag mötte bortåta kyrkbyn i arla morgonstund.(Och vandringen, som de klövförsedda medtrafikanterna företog, hade nog just något att göra med arla...)

Jag stannade, klev ur bilen och njöt av det jag såg - såväl vyn som bonden var värda att betraktas:-)

Dessutom har väl klövförsedda medtrafikanter alltid förkörsrätt?

torsdag 29 juli 2010

Myspys om aftonen

Åh, vad det ser mysigt ut när extramatte sitter vid brasan om kvällen. Värmer sitt rödvin på den flata sten intill som husse murat dit enkom för sagda ändamål.

Jag, som är en Stadshund, kunde inte låta bli att hoppa upp på muren och kika lite närmare.

Brasan facinerade - men inte vinet. Jag föredrar lite lättare dryckjom än de mycket tunga, kraftiga och melassliknande rödviner som extramatte gillar.

Sådan matte - sådan dryckjom...

tisdag 27 juli 2010

Non-Erotic-Holiday...Nu är vår Alfons bortlämnad igen. På Non-Erotic-Holiday. Damerna här hemma löper och är sannerligen inte lätta att tas med. Jo, han skulle nog ha lätt att tas med dem. Alltför lätt är jag rädd...

Men faktum är att jag lät Herr Alfons stanna hemma här hos sin hustru Alice under februarilöpet då jag tänkte att måhända få begåvas med ännu en valpkull lagom till sommarens ankomst.

Det blev också några parningar. Men inga valpar! Jag tror att Alice, vis av naturen som det honkön hon är, visste vilken hektisk sommar som väntade Matte Husmor - vilket matte själv inte gjorde - och därför inte lät sig befruktas.

Alice är en exemplarisk Moder de första fyra, fem veckorna men sen tröttnar hon rejält och visar med all önskvärd tydlighet att sen får minsann Matte Husmor ta över ansvaret. Ja, sen har jag en, förvisso angenäm, heltidssyssla i ungefär lika många veckor med att pyssla, syssla, prägla, fostra och älska de små liven.

Men om man är i Långtbortistan hela långa dagarna blir ju det en icke kompatibel ekvation...

Låt oss frossa i några bilder från den senaste kullen, min C-kull, med de ljuvliga valparna Casper, Cajsa, Charlie och Cissi!

Fortsätt njut av tid och tankar - o frossa i valpkärlek...

Voff Voff!

(Och förlåt, alla kära läsare, för glesa publiceringar - men hav förtröstan och tålamod. Det torde snart vara över...)