måndag 18 juli 2016

En fin plats att bo...

Igår tog tre personer sats och BÄNDE loss mig från bokarbetet i datorn, sparkade ut mig i bilen, knäppte på mig säkerhetsbältet och så for vi.

Vi for och for.

Bort från gården.
Från byn.
Från socknen.
Från kommunen.
Från länet.

Så var vi då plötsligt framme.

Framme vid en fin plats att bo.

Ett ställe mitt i skogen med kompakt ljuvlig tystnad, bedårande omgivning, stuga och bodar där historiens vingar ännu slår. Båsen för de två kritterna är korta och kreaturens ok hänger ännu kvar på väggen som en relik över tider som svunnit.

Många vibrationer i väggarna. Fina mjuka vänliga sådana. Som talade till mig. Viskningar.

Viskningar som vill bli hörda. Nedskrivna. Berättade.

Mmmm. Ja, kanske nån gång...

Nu var vi bara på visit.

Visit på platsen dit min dotter med familj reser ibland. Deras andhål i vardagen. Några dagars enkelt boende i tystnaden. Vilande i samvaron. Gemenskapen tillsammans. Långt från teve, spel, datorer och smartphones.

Bara vara. Där och då. Här och nu.

En fin plats att bo på.

En fin plats att bo i.

Ett ställe mitt i skogen med kompakt ljuvlig tystnad, bedårande omgivning, stuga och bodar där historiens vingar ännu slår.

En fin plats...söndag 17 juli 2016

Vill Du...

Vill du bli med Katt???

Hej Catlovers!

Idag, den 17  juli ut i Nådens år 2016, fyller vi två månader!

Mickans Rödnos. En kattflicka med tät ljust grå randning. Vita låga tassar fram och höga vita strumpor bak. Vitt hakparti och runt den röda nosen. Vackra känsliga morrhål och lång fin svans. Har likt sin mor en röd ton i pälsen. Mycket vacker, finlemmad, graciös, fin och smidig katt som med all säkerthet kommer likna sin mor i personligheten - en riktig Pettsonkatt som pratar mycket med sitt husbondsfolk.

Mickans Morris. En mycket vältecknad kattpojke med vita framtassar och höre vita strumpor på bakbenen. Vit under haka och mage, nästan lite leaopardprickig på magen. Jättefint! Tät ljus grå tigrering. Morris har långa fina morrhår som man ofta ser honom vibrera med när han vädrar något i luften. Mysig. tillgiven men ändå självgående katt som är nyfiken på allt som händer.

Mickans Vit-Tass. Den här flickan har höga vita strumpor bak men när det gäller framtassarna är hon bara lite vit längst fram på sin högra tass. Näpen uppsyn, jättesöt och mysig kattflicka som gärna tar emot och ger kärlek och smek och prat. Lite mörkare grå tigrering, nästan stickelhårig, jämt tecknad och väldigt tjusig!


Vi är födda på Norges Nationaldag!!!

Så vår matmor, Mickan, har kallat oss vid en rysligt massa norska namn hela tiden. Det ena värre än det andra.

Bara hör här:

Ginnungagap
Brisingamen
Sangrida
Oddnaug
Draupnir
Fjorgyn
Audhilda
Lyngheid
Svenhilda
Garthf
Hallgerda
Yngvild
Thaukt
Jarnsaxa
Sigrat
Bestla
Grimhilde
Hvergilmir
Vaetilda
Njorthrbiartr
Ronnaug
Thorbiatr

Men nu har hon kommit till sans. Åtminstone just vad namnfrågan anbelangar. I övrigt är det inte som är så mycket sans här hemma. För vår Matmor verkar ha svåra förlossningsvärkar. Typ. Hon håller som bäst på att föda fram en bok. Dag och natt håller hon på. Inget sansat alltså  - snarare sanslöst...

Nåväl. När det gäller oss kattungar är vi alltså två månader idag. Åtta veckor.

Vi börjar längta efter nya hem med jättesnälla människor med kärleksfulla famnar och smekfulla händer.

Vi är rumsrena och vana vid att vara utomhus, vana vid barn, hundar, höns, hästar, getter, grisar, griniga gubbar och förvirrade tanter!

Har du ett hem där ni vill ha en mysig katt som familjemedlem, att älska, vårda, kela och dela tillvaron med - hör av dig till vår matmor HÄR

Morrhårsdirr och kattsvansvift, 

VitTass, Rödnos, Morris
&
matmor Mickan förstås...