torsdag 13 augusti 2015

Mickan Sommarpratar

Hörni! Snart är det dags!

Eder Lanttant ska snart vara dagens Sommarvärd - live från Scenkanten i Vetlanda Centrum.


Nu är det bara några dagar kvar!

Och några kvällar…

Till vad? Jo, tills det att jag ska vara SOMMARPRATARE live från Scenkanten i Vetlanda centrum. 

Och vet ni vad!?!

Jag har LIVEMUSIK också!Jag har bett mina goa vänner i den underbara gruppen Carolins Capell att såväl ackompanjera som komplettera mig på scenen!

Det har jag gjort för att jag vill att det ska bli en så fin, berörande, livfull och stark upplevelse som möjligt för er som kommer och sätter er och bänkar er på sofforna framför scenen.


Min ambition är att prata kärnfullt och färgstarkt om mig själv, om ljusa, dråpliga, sorgliga, roliga, tokiga upplevelser och händelser ur (det numera ganska långa) Mickanska livet.

Carolins Capell kommer spela sina egna härliga låtar bland annat från sin egen ganska nysläppta cd "Banne mig" (som finns på Spotify om du vill lyssna på dem redan nu).


Carolins Capell spelar vispop på svenska, med influenser hämtade från folkmusik, jazz och country. I musiken blandas vackra melodier och medryckande refränger med kluriga texter om stort och smått.

Berörande sommarprat och görhärlig musik i en skön cocktaill - ni kan bara sätta er ned på en soffa och skratta, gråta, le, frusta, njuta, skaka på huvudet - och bara svepas med...


VÄLKOMMEN
till Eder Lanttants Sommarprat från Scenkanten i Vetlanda!

tisdag 11 augusti 2015

ETT BREV BETYDER SÅ MYCKET!

ETT BREV BETYDER SÅ MYCKET.

Det är faktiskt sant!

Åh, vad jag blev glad när jag hittade det här brevet i postlådan igår!!!Det låg i ett vackert kuvert med vackert textad namn och adress. Bara genom att ta i brevet kände jag att detta var något speciellt. Så öppnade jag och började läsa - sen fick jag sluta för tårarna steg upp i mina ögon och en hand kramade hårt om mitt hjärta och strupen snördes liksom samman...

Det var så fint! Att få läsa det som kvinnan skriver här i brevet gör den strävsamma och icke-lukrativa tillvaron som författare och bloggare, värd all möda! Det är ju precis det här som man vill med sina böcker, bilder, blogg, vykort, almanackor och föreläsningar! Man vill nå fram! Nå in! Vill få vara en del i processen att öppna andras ögon för det vackra.

För att se det lilla i det stora - och det stora i det lilla.

Säg, skulle inte också du bli rörd av att läsa de här fina raderna?

Kära Mickan! Tack för allt Du delar med Dig av till oss alla! Det finns ej ord för Dina underbara bilder och berättelser, man är med Dig där Du går fram. Det värmer ända in i hjärteroten. När jag tar min Sjösalacykel så njutar jag mer än förr. Du har öppnat mina ögon, fått mig att se allt i vår underbart fina natur. Det är en gåva att få sitta och se hur exempelvis myror stretar på i ullstrumporna - och det gör jag också för jag ber sällan om hjälp. Tack än en gång, Du härliga färgsprakande och Kramgoa Mickan! 

Detta lever jag på länge, länge...ETT BREV BETYDER SÅ MYCKET!

Puss o Kram, Eder Lanttant

måndag 10 augusti 2015

Min sommardröm för ALLA barn!

Min sommardröm för alla barn...

Det är stort för ett barn att någon gång under sina sommarlovsdagar få cykla till sjön för att meta en stund.

Höra det meditativa kluckandet som uppstår när varsamma vågor bryts mot bryggans kant.

Klia bort en och annan närgången fluga som kittlande kilar upp och ned på solkysst näsa.

En näsa som rynkas mellan ögon som hela tiden kisar mot vikens många blänkande solkatter.

Höra prasslet i lövtyngda hängen då sommarbrisen dansar runt bland kringgärdande björkar.

Pröva fiskelyckan med såväl håv som metspö med någon som man tycker om och känner sig trygg med.

Att lika intensivt som förhoppningsfullt titta på metspöets flöte som gäckande guppar runt bland försiktiga svall.

Stor glädje och stolthet är det för ett barn att få napp och själv lyckas dra upp sin fångst – om så fångsten bara är en liten ruda…

Det är befriande för ett barn att ligga i fören på en eka och blicka ut mot vikar och vass och fundera över mest ingenting.

Att få agera hoppilandkalle och smidigt hoppa ur ekan till ett solvarmt berg och sedan göra fast ekan i en trädstam.

Befriande att få klä av sig, låta huden varmas av sommarsolens strålar för att sedan glida ned i insjöns svala vatten.

Få svepas in i en handduk, gnuggas varm igen av händer fulla med omsorg och sedan stå i tystnaden och blicka ut över vattnet.

Härligt för ett barn att få sitta intill sin sommarglada morfar i aktern och skrodera och fabulera och litet och stort.

Att med myggbitna ben pila runt och utforska främmande öar som blir till egna världar där triumfen är stor över en skatt såsom rostiga medar på en gammal spark. 

Åh…

Jag önskar av hela mitt hjärta att ALLA barn skulle kunna få uppleva fina, värdefulla och trygga stunder på sina många långa sommarlovsdagar…