lördag 3 september 2016

Skördemarknad


Gomorron!!!!!Om någon, som inte bor alltför långväga från denna metropol, vill göra något roligt av sin lördag (å kanske vill träffa en frodig Lanttant) så föreslår jag en tur till Stenbergas Höst- & Skördemarknad!

Vi finns där med bokbord mellan 10 - 12 och håller också en föreläsning med MASSOR av ljuvliga bilder. Idag blir fokus på BAKBOKSBILDER. Förstås :-)

Välkommen!

Puss & Kram!

/Lanttant Mickan

fredag 2 september 2016

Getehärlig Utflykt!

Husfar och jag lämnar ju sällan gården - om vi inte måste och är av nöden tvungen därtill. Det har ni säkert redan märkt...

Därför blir det inte heller nån större skillnad på helg och söcken, arbete och semester.

Men härmodagen packade jag ned nårra knäckebröd och ett par pilsner (gissa vem som skulle bjudas vad) och sa till Husfar att vi väl kunde ge oss iväg ut på en liten walkabout i guds sköna natur.

Han sa, förbluffande nog, ja till detta förslag - oklart om han redan anat pilsnern i väskan - och så skulle vi gå iväg.

Husfar började gå mot vägen, jag mot lagårn.

Han tittade konsternerat på mig:

- Säg inte att du sa ha mä en massa djur mä?

Jag kvittrade och log mitt allra vänligaste raraste leende ever.

- Jo, men det är klart. De måste ju få lära känna dig lite mer!

Sen hämtade jag djuren och vi gick iväg. Husfar en smula butter men det är ju inget ovanligt.

Och nog var de nyfikna på Husfar - eller vad säger du?Pöl för Lek & Lycka

När vattennivån är så låg i Lyckopölen (o Husmor suckar och pustar över detta mest var dag) händer det andra saker som gör Lyckopölen till just en pöl för lek och lycka.

Nämligen att stora stenar blottläggs i dagen och man kan leka att man är två strandsatta drängar på varsin ö - men inte längre ifrån varandra att man kan hoppa från den ena ön till det andra.


Vill med dessa bilder önska oss en härlig fredag där fantasi och lekfullhet får härja och rusa omkring i våra kroppar och sinnen bäst de vill!

 Gomorrhår alla Finingar! :-)

onsdag 31 augusti 2016

Museijärnvägen i Ohs!

Husfar och jag har slagit knut på oss själva! Vi tog med oss smådrängarna och for på liten utflykt.

Picnickväska packades, barnen hämtades och så for vi iväg längs väg 127 och ned mot Värnamo. Sen svängde vi av mot Ohs och for längs fantastiska stenmurar och bygder.

Så var vi då framme!

Smådrängarna stod allra först i kön och köpte högtidligt biljetter som senare under tågfärden klipptes så högtidligt av den väl uniformerade konduktören.

Jag bar med ryggsäck och picknick med frukt, druvor, vatten, smörgåsar, kaffe och vatten. Lika väl som drängarna var först i kön, så var de - förstås - först ombord. Vi bänkade oss och fick snart sällskap av många pensionärer. Tyska pensionärer. Vi samsades så gott vi kunde om utrymmena där i 3:e klass som vi åkte.

Knappt tre timmar for vi genom skogarna, gjorde ett par kortstopp mitt i skogen för att ställa av ett par mjölkakrukor och liten annat gods. Sedan for vi vidare igen. Tuffade genom ett sensommarprytt Småland.

Som vi njöt! Älskar att färdas fram genom naturen. Och att göra det tillsammans men dem man älskar djupt och innerligt! Så fint. Så mysigt. Så speciellt" Och fantasin kunde ju inte låta bli att skena iväg... Speciellt när jag såg alla de små, pyttesmå, stationerna och hur man fantiserade om hur det såg ut här en gång i tiden. Vem gick av? Vem steg på?

Så himla fint och välarrangerat av alla dessa entusiaster och eldsjälar som håller liv i denna fantastiska järnväg på ett sådant utmärkt sätt.

Har ni inte gjort det - satsa på en tur nästa sommar! Det finns för övrigt också ett Tomtetåg i vinter - det kanske kan vara något?

Här kan du läsa mer om Ohs Bruks Järnvägsförening: Ohsabanan

Här bjuder jag på några bilder från vår tur med tåget!