lördag 12 november 2011

Trädgården just innan frosten...


Visst kämpar man på in i det sista för att behålla blomsterprakten innan den obarmhärtiga frosten kommer och förgör den!?!

Här kan då trädgården förvandlas till en slags bedagad tivolitillställning med flaggor och karuseller med allsköns skavanker med det mesta på sned. Liksom passé redan i samma ögonblick som ögat registrerar.

Men vad gör man inte för att klara blommorna ännu en natt för att få ännu en dag i sällskap med blommorna?

Att med kärlek och förhoppning ömt täcka, skydda och värna de sista reserna av den sommar som var.

Men - livet och tidens gång är obeveklig.

Frosten kom och tog allt med sig. Ggjorde minnena till det enda kvarstående...

Bjuder här på några glimtar från en allra sista runda i trädgården innan kapitulationen för frost och kyla blev ett obestridbart faktum.

God morgon!

torsdag 10 november 2011

Skogen just innan frosten...


Med höstmörkret tätt och kompakt kring mig, gård och stuga plockar jag fram några färgfyllda ögonblick från en runda i omgivningarna timmarna innan nattfrosten kom, såg sig omkring - och snodde både värme och färgprakt innan den försvann lika kvickt som en peng i näven!

God morgon!

Er Mickan
söndag 6 november 2011

Allhällgånnahälj...


Pjuuuuh!

Sicken vecka!

En av de tuffare veckorna i mitt liv må jag säga. Nu har jag dock rest mig någorlunda - men hualigen...

Förutom allt det nya när jobbet i Långtbortistan byttes till jobbet i Längrebortistan - och allt vad det inneburit av anspänning och kraftsamling - så gick kroppastollen ut i strejk.

De första dagarna använde jag motåtgärder med antibiotika, som den inte alls särskilt snälle Farbror Doktor gav, och annorstädes medicinala hälsokostliga tillgrepp, lock och pock. Något som funkade i sisådär tre dagar.

Men sedan!

Sedan blev det tvärstopp!

Det blev både komplott, kupp och vild strejk. Inga MBL förhandlingar i världen gällde utan det var bara fullständig kapitulation som gällde. Basta.

Så efter att ha varit utslagen och deckad ett par dygn har jag nu darrig rest mig igen med feber på acceptabel nivå. Kanske inte pulsen ännu men jag hoppas det kommer sig...

Nu bjuder jag därför bara på några stillsamma glimtar från en gråmulen Allhällgånnahälj med höstklassiskt innehåll såsom höstlöv, pumpor, lyktor, biltvätt, långkok och - familjen...


Gårdens gamla mjölkbord pyntas alltid lite efter säsong. Nu är sommarblomsternas tid ett minne blott och mjölkbordet pryds av höstlika ting som pumpor, mossa, ljung och lykta.


Denna höst har vi haft gott om vatten i brunnen så en och annan biltvätt kan företas bak lagårn. Folk och fä, stora och små samt med och utan fjädrar hjälper till.

Långkok med förföriska dofter hör hösten till!

- Förbenade löv!
- Vem tror ni får ta hand om alla jäkla löv???
- Jo, det blir la ja, i vanlig ordning.
Husfar sparkar, muttrar och svär.


- Vart tar egentligen vattnet vägen???
Johanna och Freddie funderar över livets många underligheter...


Alfons kom i helgen hem till gården igen efter sin Non-Erotic-Holiday! Nu är det mycket att lukta in efter flera veckors bortavaro...

Välkomnande på kökstrappan! Ljung, mossa, pumpor och - Katten Spöket!

Fortsatt trevlig allhällgånnahälj!

Er Mickan