lördag 8 november 2014

VILKEN ÖVERRASKNING!!!!!!

Jag tror jag smäller av!!! Jag har just fått veta att ett av mina fotografiska alster har valts ut att delta i LÄNSSALONG 2014!!! 

Jag är otroligt glad, stolt men allra mest överraskad!!! 

Jag - som ju är autodikakt i allt jag gör, har fått med ett alster i denna celebra samling konstverk från länets oerhört begåvade konstnärer! 

Och det bästa av allt är att veta att alla verk är helt avidentifierade, alltså helt anonyma, när Juryn går igenom den stora mängd insända och inlämnade alster. Så verken lever helt och hållet på sitt eget konstnärliga uttryck och innehåll. 

Jag är glad som ett barn!!!! 

I år är det så roligt också för i år är Länssalongen, som är ett samarbete mellan Jönköpings läns Konstförening och Jönköpings läns Museum, är förlagd till Vetlanda Museum där man håller öppningsvernissage den 22 november och så håller utställningen på till den 18 januari. 

Jag är så sjukt överraskad och glad att jag håller på att spricka! 

KRAM PÅ ER!!!!!! 

HEMKOMMEN!

Hej Hallå alla godingar!

Jag är hemma igen! Alltid lika härligt och skönt att komma hem!

Veckan i Strasbourg har varit okej, jag var den enda gamla mänskan som bodde på ett youth hostel. Igen.

Anlände mitt i natten efter den alltid rätt mödosamma resan ned till Strasbourg som tarvar i princip alla sorters fordon som finns. Först blir man skjutsad med bil till tåget. Sen åker man tåg till Kastrup i Danmark. Sen flyger man till Frankfurt. Sen blir det fyra timmars väntan där och sen blir det flygbuss i tre timmar till Strasbourg. Sen blir det spårvagn för att till slut bli apostlahästarna ett par kilometer.

Så jag trodde jag skulle somna tungt  när jag väl stapplat in i rummet. Men kunde dessvärre inte sova utan snodde och snurrade i den lilla våningssäng i vilken jag lyckades kravla mig in i bak klätterstegar o sänglådor.

Luftrören pep och sjöng mest hela tiden och jag kände snudd på klaustrofobi därför att fönstret inte gick att öppna. När jag mödosamt krupit ut ur min sängkoja får jag inte ut ena öronproppen vilket spär på min smått panikkänning o till slut viker jag huvudet då långt jag kan åt vänster, hoppar jämfota medan jag skakar o sliter i den stackars öronsnibben allt jag förmår - och si, det lyckades, proppen blev nåbar och jag fick äntligen ut den.

Klev sen in i badrummet o duschade i varmt och skönt vatten för att få en mindre chock då jag gick ut o såg att vattnet runnit över badrummet, ut genom dörren, tvärs över rummet o sen följt golvlisten ända ut i väggen o ut i korridoren. Du milde!

Sen när jag skulle borsta ut håret bara för att inse att någon borste ej fanns med i packningen utan det fick bli fingerkamning några dagar. När jag letat mig fram till själva utfodringsdelen på detta youth hostel och pliktskyldigt lämnat fram den frukostbiljett som jag fått mottaga på natten då jag anlände, och i gengäld på min bricka försågs med exakt:
1 liten burk naturell youghurt
1 croissant
1 kopp kaffe
1 frukt
varken mer eller mindre, och lydigt bar min bricka från utfodringsplatsen till nästa sal där inmundigandet skulle ske, så fick jag syn på ett gäng unga som hade European Youth tröjor på sig. Och för att visa att jag inte är så introvert o eremitisk av mig så gick jag käckt dit o hälsade o presenterade mig - de hälsade tillbaka men tittade vääääldans konstigt på mig och efteråt förklarade at de inte alls hörde till "mitt" möte... Stön!!! Å allt detta redan innan klockan åtta första dagen!

Du milde! Hur som helst! Veckan gick bra och jag kom lyckligt hem, hel och ren. Hämtades av Husfar och sedan åkte vi till vår favoritaffär Smålandskräftan i Nässjö där vi handlade ål och lax till morgondagens julbord! Jojomänsan, du läste rätt, JULBORD!

Julbord blir det i morgon, för det är i morgon som hela klanen kommer hit och det är dags att klä alla julbockarna med granris och göra årets adventskransar. På logen värmer vi oss med glögg och inte förrän alla sju bockarna är klädda och säkert lika många kransar kreerade, går vi in i spisvärmen och äter årets första julbord - och firar Fars Dag!!!

Så idag ska här kokas skinka, malas kött och trillas köttbullar!


söndag 2 november 2014

VIKTIG MILSTOLPE I MITT LIV!

EN MILSTOLPE I LIVET!

Satt en stund i morse i köket med tända ljus, eld i spisen, kaffet puttrande med lockande dofter.

Jag tog en stilla stund för att faktiskt försöka ta in allt som hänt under det här året!

Idag släpper jag ju nämligen min fjärde bok, den som AVSLUTAR min första bokserie. Vad?? Avslutar? Jag började ju nyss känns det som...

Det känns så underligt att sitta här och finna orden som jag ska säga senare idag från Sagabiografens scen när dagens stora event ÅRSTIDFEST för alla sinnen börjar.

Tänk att jag idag ska tacka alla inblandade, alla nära och kära som gjort den här bokserien möjlig!!! Det känns stort. Högtidligt! Overkligt. Nervöst. Fantastiskt.

Det största tacket vill jag emellertid rikta till Dig! Det är du som läsare som är den absolut viktigaste personen i sammanhanget. Det är du och dina reflektioner som ger djup och mening åt det smått underliga livet som författare som jag numera har förmånen att ägna mig åt...

Oj, vilken dag som ligger framför mig!!! Jag samlar nästan ALLA de mina runt mig idag, syskon, släktingar, vänner, grannar och många andra!

Och redan har jag fått blomster och gåvor, titta här vilken underbar bukett jag fick bud om i fredags!!! Från min äldre bror Magnus och hans fru Tina! Sådan fin gest! Sådan omsorg! Och så fint de matchar kläderna. Eller tvärtom :-)Jag känner mig som ett förväntansfullt och otåligt litet barn på julaftonsmorgon som sitter i köket med tända ljus, eld i spisen och kaffet puttrande med lockande dofter...