fredag 11 maj 2018

Fredagsmorgon


Fredagsmorgon i Kärr.

Göken gol i norr redan vid femtiden. Snart replikerade gårdens tuppar som gol både högre och gällare än den stackars ensamme göken i fjärran nord.

Ett stilla och välkommet försommarregn transformerar Lyckopölens yta till myrornas krig på barndomens teveskärmar. Körsbärsträden är beströdda med tusentals vita blomster, spirean likaså och häggens vita blommor står i knopp.

Äppelträden börjar just ställa sina äppelblomster i rosa små bollar som väntar på solens strålar för att kunna, och vilja, veckla ut sina kronblad och därigenom blotta ståndare och pistiller som lockelse för byns humlor och bin.

Äppelblomman är förvisso hermafrodit men kan ändå inte sköta sin befruktning på egen hand utan blommans pistillmärken behöver pollenkorn från blommor på ett annat träd, av en annan sort. Vi får hoppas att det ljumma vädret håller i sig så att detta kan ske, med goda äpplen till följd under sensommar och höst.

Önskar er alla en fantastiskt fin och värdefull fredag!

Försommarregn och äppelblomsterfägnad,
Mickan

Äpple från ett av våra nyare träd, Rödluvan. Mycket goda och vackra äpplen! 
,

4 kommentarer:

 1. Önskar dej en härlig fredag oxå i
  ditt mysiga Kärr!! Åkte förbi
  häromdagen, ni har det så välskött och
  hemtrevligt!!En fröjd för ögat,ro för
  själen att se!! Fredagskram Monica.

  SvaraRadera
 2. Tack fina Monica - fast det är inte riktigt sant, här är inte så välskött som man skulle önska. Men glad att du tyckte om det! Önskar dig och Wille en fin helg! Glöm inte att det är moped- och traktorrally här i Nävelsjö på söndag kl 11.00!!! Välkomna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,vi kommer nog.Ska först på
   våran lilla Lejahs dop på lör-
   dagen!! Ha en riktigt bra helg
   Göran och du oxå!! Tack, Göran
   för sopningen.Fint!!Kram Monica.

   Radera
  2. Nu blev sopgubben glad Monica <3 Ha ett fint och vackert dop idag. Kram

   Radera