fredag 28 mars 2014

Linsmiss(e)

Jag skulle bara ta ett foto på den blommande lungörten - tog fotot och hade INGEN ANING om att Randis hann sätta fram ditt tryne i bilden.

Hon är, liksom mina känslor, överallt och ingenstans!

Men det blev ju för tusan en BRA BILD ju!

Hon är för dråplig! Hon var ju inte ens där när jag mödosamt hävde mig ned i markläge för att fota lungörten - men i samma nanosekund jag tryckte av måste hon rusat dit och fram i linsen.

Randis är nog en riktig linslus när allt kommer omkring.

Eller en linsmiss(e)...

Godmorgon!

torsdag 27 mars 2014

Historiskt ögonblick...


Historiskt ögonblick?
Javisst.
Men bara för mig.
Å andra sidan är det ju inte så lite...Kära vänner, igår kom det ett paket med Postmannen mitt på dagen.

Jag vågade INTE ens röra det på flera timmar. Jag visste ju att det låg i postlådan för jag såg när han, Postmannen alltså, la i det, men jag vågade inte ens lyfta på postlådans lock!

Första säkerhetsåtgärden var att vänta in Husfar. Ifall jag skulle trilla av pinn...

När Husfar kom in med paketet, flinade han och la det på bordet. Där fick det ligga och mogna någon timme.

Husfar slog upp varsin konjak till oss då han var av den fasta övertygelsen att detta ögonblick tarvade starkare drycker av denna kaliber.Så småningom vågade jag börja hålla min hand på paketet, gned fram och tillbaka. Sen vågade jag lyfta det och strax tryckte jag det mot mitt bröst, nåja, det kom ju inte så nära hjärtat ändå men symboliskt var det tryckt mot hjärtat.

För säkerhetsskull vaggade jag ut till Lyckopölen för att därintill dra till mig positiv energi - och OM det var ett fruktansvärt innehåll i paketet så kunde jag bara kasta mig däri och försvinna...

Så småningom öppnade jag paketet och drog fram två exemplar av min allra första egna bok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vilken känsla!

Så började jag slå lite i boken.

Jag skrattade, grät, rodnade, skämdes, flinade, stängde den, öppnade igen, grät ännu mer, tog en skvätt konjak och flinade igen. Ropade till ibland och använde kartongen som skämskudde, rodnade, skrattade, grät och....

Känslorna var överallt och ingenstans!I morse hade vi lite bokfirarfika nere hos finaste Bror Tvilling i sällskap av Mobbo Stig.

Bror Tvilling kan inte komma på min release så fast jag bara hade två böcker kändes det så självklart att han skulle vara den första att få min bok i sin hand.

Jo, jag darrade när jag signerade min allra allra första bok....Har ju haft en fantastisk men nervös resa i vår - nu är boken här!

Idag har jag känt en ny värk i magen, ja, delvis glädje och lycka men en stor stor dos ORO!
Nu finns ju boken på riktigt och snart kan ni alla känna, titta, bedöma och - det värsta av allt -fördöma och dissa...

Gulp!

Men ännu har jag några dagar kvar att leva i mitt naiva glädjerus och känna lycka och stolthet. Inatt sov jag med boken under kudden :-) Hehe, hur fjantig får man bli???

Jag vill så gärna dela min glädje med dig - därför är du oerhört och innerligt välkommen till bokreleasen lördag den 5 april mellan klockan 11 - 13 ovanför Vetlanda Bibliotek.

Då kan vi ses på riktigt och inte bara mötas här på bloggen :-).

Kanske blir det rent av en kram?Ni som vill se och kanske köpa boken Vårliga Vådligheter kan gå till er närmaste bokhandel, både boken och vykorten finns i handeln över hela landet. Och har de inte sakerna hemma kan du beställa så kommer det hem till din stad och på så vis kan ju andra, ickebloggföljare, kanske få syn på lantligheten och tantligheten :-).

Eller så går ni in på mitt förlag, Isaberg Förlag, sida http://www.isaberg.nu/shop/ och beställer det ni vill ha!

LYCKOKLUCKEL Å GRODKÄRLEK!

Er skitglada MickanEn tant i skylten!

Det är för tjyven ingen begränsning på alla nya upplevelser i desse dagar...

Nu har jag till och med (med viss möda...) klättrat upp Vetlanda Biblioteks jättestora skyltfönster och ginglat upp massa bröte och skyltar inför bokreleasen nästa lördag den 5 april.

Ni ska veta att det känns SUPERKONSTIGT, nästan otäckt att se allt det där i skylten. Massa foton och bilder och grejer som i så hög grad handlar om MIG????

Va???

Hövvenamäj...tisdag 25 mars 2014

Tänk & Tyck!!!Kära bloggläsare! 
Säg nu vad ni tycker om den här framsidan till min kommande almanacka för 2015. Är jag i hamn tycker ni?

Månadsbladen får ni inte se - de är "hemliga". Ännu...

Men det är mer än bara ett foto på månadsbladen, det är litet annat också, så mycket kan jag berätta :-) 

Skriv direkt här i kommentarsfälten eller maila mig på mickan.thor@tele2.se 

Nu ska jag till Staden för att försöka fylla ut skyltfönstret - och ja, det är förstås inga problem att fylla ut det så länge jag är där och bygger, men det är ju liksom inte det som gäller... Går som tåget...

Allt går som tåget!
Det är fullt ös på allt och inget!

Varje dag händer massa saker - och det mesta är riktigt roliga saker. Jag får trevliga besked, överraskande händelser, fina möten och så, i vanlig ordning, en massa massa massa tankar som snurrar i "hövvet".

Idag ska jag bygga upp ett skyltfönster inför nästa lördags boksläpp! Du milde!
Jag har väl aldrig gjort något sådant förr. Och nu ska det ske.
Och så ska skyltfönstrets innehåll handla om mig!
Om mina böcker!
Om boksläppet!
Om vykorten!
Om almanackan!

Hua!

Men jag ska göra mitt bästa. Igårkväll stod Husfar och jag i källaren och klistrade bilder på masonit. Det är så vi gör, vi lantisar som varit aktiva i små ideella föreningar och sånt, då slår man inte på stort och beställer stora fina (DYRA) affischer utan tager vad man haver...

Visserligen syns det lång väg att allt är liksom "home-made" men vad gör väl det? Jag är också "home-made".

Randis mä!Tack Cecilia och Karin för all hjälp...