fredag 2 juli 2010

Gu välsigne postverket


Så var det dags igen!
Återigen har Postverket överträffat sig själva och hanterat min äggleverans med tillräcklig varsamhet för att 24 ägg ska komma fram till mig. Hela!!!

Det är, precis som förra gången, Hönsamor Jane (min numera bästa vän, eller föralldel, enda vän) Hönsmor o hennes Olle som omsorgsfullt packat o sänt mig ägg. Denna gång består leveransen av 20 helt UNDERBARA ägg av rasen Welsumer. En ras jag inte är så bekant med. Men då jag hört Hönsmor Jane, med påtaglig entusiasm och ömhet, tala om Welsumer var jag förstås såld.

Sålda blev således även ett tjog ägg som Janes Welsumerdamer har nedlåtit sig till att värpa åt mig. Det hela skedde dock en smula motvilligt och i en inte alltför hög takt. Kanske är hennes höns bevandrade i landskapens historik och därför inte vill att deras stackars kycklingar ska hamna i det karga och fattiga Småland?

De vill kanske förhindra att deras kycklingar ska komma hit o bli några stackars utmärglade höns som stapplar fram för att söka sin egen föda bland stenar och enar? Som förtvivlat letar efter något frö eller en stackars mask för att stoppa i sina tommar magar. Vackla fram, utmagrade och undernärda i brist på mat?

Tja, när man tänker efter så är ju detta scenario inte osannolikt. För visst heter det; Sådan husmor - sådan höna...


Dessa kycklingar är av rasen Skånsk Blommehöna och föddes på midsommarafton

Tre av de 19 kläckta var så här ljust gula med distinkta svarta fält


Ännu är de kvar i äggkläckningsmaskinen eftersom de bara är någon timme gamla

tisdag 29 juni 2010

MISSommar & HUNNsommarDet här måtte väl vara riktig MISSommar? Å, föralldel, HUNNsommar... Visst växer de små liven? Blir större för varje gång du ser dem, inte sant?

Så är det med även med lilleman. I helgen var han här och då jag såg honom springa bak lagårn för att jaga iväg nån alltför högljudd tupp utbrast jag på klassiskt mormorsmanér;

- Men åååååj vad lååååång han blivit! Å va smal!!! Tänk om man bara kunde ränna iväg o bara bli så där lång o smal...

Detta renderade i en blixtsnabb kommentar från Husfar som, trots helgens intima umgänge med grävmaskinen, var giftig i tungan.

- Då finge du ju bli fem meter...söndag 27 juni 2010

En midsommarnattsdröm

En midsommarnattsdröm? Njae, knappast min i alla fall. Men definitivt Husfars!

Ja, var o en blir ju salig på sitt...