lördag 15 november 2014

Fullt ös på tanten - o tomten...

Finaste läsare! Nej då, jag har inte stupat eller gått ner mig i något surdike nånstans. Jag har bara så mycket att stå i! Här rustas det på alla håll och kanter inför söndagens bokfest. 


I helgen samlades ju hela klanen och vi hade vår sedvanliga julpysseldag på logen då vi klädde alla våra julbockar och gjorde ett tiotal adventskransar!
Jag sitter i stugan om morgnar och kvällar, i sällskap av Gårdstomten Bengt och ett gäng katter, och textar på kassar och signerar böcker - tänkte försöka förenkla lite så köerna inte blir så långa som sist. 
Alla hjälps åt på alla håll och kanter. Farmor har bakat klart och igår provsmakade vi adventsfikat på logen samtidigt som lokaltidningen var på plats. Då var även några från kören La Kör här samt Ida som ju kommer med alla blommorna på söndag. 
Jag är också oerhört stolt över att tidningen LAND tror så mycket på att mina alster passar läsarna att de gjort en HELSIDA bara med Mustiga Mickanismer!!! Hoppas hoppas hoppas nu att några läsare nappar runt om i landet så det kan trilla in lite beställningar... 

I samma tidning råkade jag även vara med i Landpanelen och mina kommentarer satte både tonen och rubriken. Fniss...Bengt är med i alla sysslor! Han tycker det är mysigt att vara med på logen, men på kvällen börjar han frysa så då får jag gosa lite extra med honom och så får han följa med mig in i köksvärmen! 


Pressträff på logen! 


Dagens lokaltidningar på Småländska höglandet
-

Kontorsspecial i Vetlanda håller mina alster som förstaerbjudande i alla sina utskick samt i sina annonser, här i Vision Höglandets tidning


Men nu ska jag iväg från gården! Sitter och signerar på Björns Bokhandel i Vetlanda idag. 
Med avbrott för ett framträdande på Vetlanda Stads nya stadsscen SCENKANTEN! 


Välkomna på söndag alla fina goa vänner. 

Nytt sen sist är att min bästesyster Mia kommer med sina lilla lilla ursöta schetlandsponny Madicken och en fin lite vagn som ponnyn drar!!!
måndag 10 november 2014

VÄLKOMMEN på VINTER(bok)FEST


Nu är det dags för fest på vår loge igen! 

Vi har bytt ut björkriset mot gransris och nationalsången mot julsånger och sommarfikat mot adventsfika - men annars blir det lika härligt som förra gången då gården blev fullkomligt invaderad av trevliga nyfikna bokintresserade vänner och bekanta, insockes och utsocknes, som kan vandrandes, cyklandes och farandes på allsköns fordon från öst och väst då vi slog upp portarna till vår lövade loge på Sveriges Nationaldag!

Nu tar vi nya tag och bjuder in dig och dina vänner till en värmande ljus och glad träff för att bryta det rådande gråmulna tillvaron där solen lyser med sin frånvaro. 

Vi tänder upp eldkorgar och brasan, laddar upp med hembakat och med rykande varm glögg intill brasan samt alla mina fyra böcker till ett förmånligt paketpris - perfekt julklapp till någon du tycker om! 

Alla julkort och vykort finns också här samt Mickans Glada Almanacka - givetvis! 

Som om inte det är nog kommer Ida och Joakim Freijd från grannsocknen i Björköby med vagnen lastad med blommorna i advent, ljus och lyktor och du kan till och med göra ditt eget ljusarrangemang. 

Den skönsjungande och glädjespridande kören La Kör gör två framträdande, klockan 12.30 och 14.00. De utlovar en härligt blandad repertoar men avslöjar också att det ryms en och annan julsång som får oss i stämning... 

Här finns även möjlighet att ta en tur med häst och vagn då våra grannar Helena och Stefan i Sjöhagen kommer med sina två nordsvenskar framför en remmalagsvagn.

Ta med barnen och gå in i stallet och hälsa på alla djuren! 

Grisen Johanna går, som vanligt, omkring lös på gården så henne lär du både få träffa, kunna pussa och ta en selfie med dig och suggan... 

Promenera upp till Lyckopölen - med största sannolikhet kommer du då möta ankorna Wanja, Pälle, Anders och Annie - samt vår vacker gåskarl - Gåzart! 

Vi eldar i utebrasan uppe vid huset där vi även bjuder på het glögg om du behöver värma kroppastollen lite. 

Farmor Ingrid har bakat i tre veckor och laddat upp med hundratals lussekatter med rikligt med saffran, välkavlade pepparkakor samt goda syltkakor som Farmor bakat tillsammans med barnbarnsbarnet Freddie som vördsamt lagt hallonsylt i alla kakorna.  

Kaffet kokar hon på plats uppe på logen så kaffedoften lär fresta varje näsa - vi tar endast 25 kronor för gott kaffe, lussekatt, syltkaka och pepparkaka! Riktigt gott äkta hemlagat adventsfika!!!

Jag signerar givetvis dina böcker om du vill det!

VÄL MÖTT PÅ SÖNDAG!!! 
(om vi inte syns redan på lördag för då är jag på Björns Bokhandel mellan kl 11 - 13
och jag är med och inviger Vetlandas nya stadsscen "Scenkanten" klockan 12 på bibliotekstorget) 


Kärlek och Leenden
från
Lanttant Mickan och Gris Johanna