tisdag 23 februari 2021

Glada böcker i karantänstider


Idag på morgonen har jag haft förmånen att signera böcker efter att ha fått beställning på några av mina tio böcker fyllda av färgglada bilder och mustiga berättelser ur mitt liv bland djur och natur. 

Vill du veta mer om mina böcker och kanske beställa några för att ha lite glada input och följa med ut i naturen så här i karantänstider kan du titta på: MICKANS BÖCKER 

Välkommen med din beställning! 

Trevlig Tisdag önskar vi dig!

Mickan & Co

måndag 22 februari 2021

Satt i solen en stund

Vädret ropade på mig. Solen glimmade förföriskt. Så jag klädde mig, tog mina ännu broddförsedda kängor, mina ispiggsförsedda stavar och gick försiktigt ut bak lagården där jag satte mig i Lutan en stund. Fick ganska omgående ta av mig jackan, mössan och vantar ty det var varmt och skönt i solen.

Jag blundande och vände ansiktet tacksamt mot solen. Hörde det härliga ljudet av droppande vatten från stuprör och lagårdstak där dagsmeja rådde i solskenet. Fåglarna kvittrade omkring mig så vederkvickande för både själ och kropp.

När jag stapplade in igen var jag i en lite bättre sinnesstämning än då jag gick ut. Lite vårkänsla i luften kan nära nog göra underverk. Tulpanerna på köksbänken glödde så vackert i eftermiddagssolen.

Nu hoppas jag på en god natts sömn och att jag får sova hela natten. Jag önskar även dig en god nattsömn med goda drömmar så att du vaknar utvilad i morgon och redo för att börja en ny dag. 

Mickan & Co

FULL AKTIVITET

Söndagen blev en dag med full aktivitet.

På förmiddagen kom barnen hit för att gå igenom flera lådor med barnkläder som vi har kvar sedan våra barn var små. Nu ville de gå igenom alla lådorna för att se om de fann kläder de kunde använda på sina egna barn. De fann massor! Och det som de inte vill ha ska vi nu skänka till exempelvis Erikshjälpen för återbruk på så vis. Detta känns helt rätt!






Både Ninni och Ines var med så det var verkligen fullt ös och en hög ljudnivå dessa timmar. Jag ombads göra elvakaffe så jag fick trolla fram lite fika ut gömmorna. 

Emellanåt avbröt flickorna plockandet bland kläderna och kom ut i köket för att rita en stund.  

De hann bara precis åka härifrån så vad det dags för nästa söndagsaktivitet. Utomhuskalas hos våra goda grannar och vänner uppe i Svenstorp. Så vi klädde oss varmt för att inte frysa, även om det inte var så jättekallt. Solen tittade fram några korta stunder men oftast var molnen envisa och täckte den bleka vintersolen.








Om vi nu trodde att det skulle bli en grillad korv i all enkelhet så blev vi väldigt överraskade ty det första vi möttes av var champagne i höga glas, snittar, ost, oliver och annat gott. Så lyxigt och gott på alla sätt. 

Sedan skred Berith till verket i Muurikkan med middagen där som hon fixade så gott. Råstekt potatis och lök, rikliga mängder kantareller och vildsvinsbiffar till detta! Allt detta goda avrundades med hembakade semlor med egenhemgjord mandelmassa.  

Tänk vad mysigt man kan ha utomhus och vad mycket gott man kan laga utomhus!

Ja, söndagen blev en dag med flera trevliga aktiviteter!

Önskar dej en fin start på veckan!

Mickan & Co