lördag 16 maj 2015

i MIN säng...Så märkligt egentligen. Eller inte. Jag vet inte. Men för någon vecka drömde jag att Randis kättlade i MIN säng och vaknade av att det pep i sängen som vore där kattungar, jag blev klarvaken och reste mig upp men det var bara min luftrör som pep!

Så skrev jag till Husfar ett sms att jag just drömt att Randis kättlat i MIN säng och han svarade att vi fick minsann hoppas att det inte var en sanndröm eftersom det inte skulle kännas så trevligt med en sölig kättling bland bolster och lakan. För oss alltså...

För det visade sig precis vara just en sanndröm! 

Två dagar senare kommer jag hem från ett ärende som tarvat ett Stadsbesök, går upp till skrivkammaren och efter en stund så hör jag just små pip. Som mina luftrör. Typ. Men nu var jag vaken och hade koll på att det inte var mina luftrör. Typ. 

Så jag började ana ugglor i mossen. Eller nåja, åtminstone ana kattungar i sängen. 

Jäpp!

Tre minityrrandisar i MIN säng... 

Nu är både täcken, lakan och madrasser tvättade och kattfamiljen lagd i en korg. 

Nämnda korg står emellertid forfarande just i min säng. Jag har försökt byta plats men si det går inte an för Randiga Mamman. Bums bär hon tillbaka bäbisarna upp i MIN säng.

När Lilldräng är här så tillbringar så även han långa stunder just i MIN säng...  

onsdag 13 maj 2015

Slåss för brödfödan...

Här råder minsann ännu dramatik kring fågelrestaurangerna.

Men tyvärr kanske det är på sluttampen, det här fågelmatandet menar jag,  för igår inhandlades Granngårdens allra sista säck solrosfrön... Va tusan!?? Är jag den enda som matar fåglarna året om???

Nåja.

Det jag skulle berätta var att idag så rök ett par snygga grönsiskor ihop om maten.

Ja, det gäller att slåss för brödfödan. Eller förresten, det är ju för bövelen jag som för göra det. Slåss för deras brödföda.

Ja min mä.

Å kanske äter jag lite mer än de gör - de snygga grönsiskorna.

Så ser jag inte  heller lika elegant ut när (och OM) jag slåss för brödfödan...

Puss o Kvitter!

Eder LanttantJämförande Studie...Efter att en stund ha tittat på Husfar Göran som var i färd med att klia Grisen Johanna på magen och såg ut att räkna hennes mönne tuttar, frågade jag försiktigt Husfar vad han höll på med.

Han svarade inte först utan såg bara rysligt koncentrerad ut.

Sedan harklade han sig och sa myndigt:

- Jag gör en jämförande studie.

Gulp!

Jag har ännu varken velat eller vågat fråga om resultatet av denna jämförande studie...


tisdag 12 maj 2015

Livets stora mirakelVarje dag vill och försöker jag att uppmärksamt betrakta det jag har omkring mig för att på så vis få uppleva mirakel av olika slag.

En del är emellertid större än andra.

Som att lille Birger kommit till världen.

Grattis fine brorson Niklas och Ebba Busch Thor till Ert lille mirakel Er son Birger!

Grattis bror Magnus och Tina till ännu ett mirakel till barnbarn och till att för första gången blivit Farmor och Farfar.

Men vet ni varför jag är så otroligt rörd, nästan gråtmild?

Jo, för att Birger Thor var namnet på min salig Farfar – och nu har alltså en ny generation Birger Thor blivit född.

För arton år sedan hade jag förmånen att få uppleva något liknande när min tvillingbror Mats fick sin förstfödde son, exakt sånär som på ett par veckor, 100 år efter att min morfar Douglas föddes.

Och min bror Mats och hans Åsa döpte den lille gossen, som föddes exakt 100 år efter att morfar Douglas föddes i Bjurvik, som på den tiden kallades Bävervik, till just Douglas!

Jag och min lika gråtmilda syster Mia, vi går här i Småland bland alla våra älskade djur medan vi gläds och fascineras över tidens ting och sakernas tillstånd.

Vi gläds med bröder som får barn och barnbarn och fascineras hur sant det är - det som vi sjunger då vi tar under högtidliga former sjunger farväl av släkt och vänner som slutat sin vandring här på vår jord:

”Tidevarv komma, tidevarv försvinna, släkten följa släktens gång. Aldrig förstummas tonen från himlen i själens glada pilgrimssång …

Farfar Birger och Farmor Berta och Morfar Douglas och Mormor Inga - ni måtte le där uppe i er himmel!

För att inte tala om dig Mor Ninni!!!

Ja, kanske rent av du Far...

Innerligt stort uppriktigt kärleksfullt VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN LILLE FINE BIRGER!!!

Kärlek & Leenden till Er alla!

Eder Lanttant