måndag 18 augusti 2014

Juniorer vs Veteraner

Igår hade vi så kallad motorintresserad ungdom här på gårn.Inte vilka motorer som helst utan dessa unga juniorer intresserade sig för gamla veteraner. Gamla traktorer närmare bestämt.

Det var vår Enfödde Son Ludwig och hans ko-mpisar som skulle iväg på veteranrally för traktorer och mopeder några mil bort i häradet.

De kom och svängde in här på morgonen och meckade och fixade och trixade med såväl vår gamla Grålle som med sina egna. Det var lite trix att få plats med allt på maskintrailern men skam den som ger sig, pojkarna lyckades alldeles eminent med att både raska istad vår gamla Grålle (nja, Husfar var med något litet på ett hörn när det gäller gårdens Grålle ty denna har han ju 46 års erfarenhet utav)

Jag stod bredvid och log brett, tyckte det var synnerligen vederkvickande att se dessa rara juniorer David, Jesper och Ludwig trixa med de gamla fordonen medan den stora Valtratraktorn verkade stå och flina åt de gamla små traktorerna med sina fnuttiga hästkrafter.
Så åkte då detta maffiga ekipage iväg bort över häradet för att delta i ett veteranrally. Vår gamle Grålle fick igår vara med om sitt största äventyr någonsin. Inte ens då Husfars farfar köpte Grållen 1968 hit till gården som den allra första traktorn hit, åkte den maskintrailer!

Nej, då satte sig min Svärfar Alvar på den hårda sitsen och körde den hem från maskinhandlarn Lennings i Eksjö hem hit till Kärr.

Den gången, 1968 var det, liksom igår, kallt och blött ute - men vad gör väl det när man har med fina Grålletraktorer att göra?

Förhoppningsvis dyker denna trio av Juniorer och Veteraner upp här i Nävelsjöbyn på Hemvändardagen den 31 augusti - då ses vi väl???