
Dan före dopparedan. Och "allt" ska ske. Åtminstone allt som har med maten att göra.
Redan på morgonen åkte den nästan sju kilo tunga skinkan ned i spadet. Det var precis att det fick plats i grytan!

Under dryga dygnet i skafferiet har färsen hunnit tina. Runt fem kilo färs på vildsvin och runt tre kilo färs på älg blev, tillsammans med ett gäng kryddor, lök och lite smulad timjan, till årets julköttbullar.



Så, nu är skinkvattnet avskummat några gånger och kryddorna hälls i. Allt för att få ett riktigt gott doppespad!


I år fick Gårdens folk nöja sig med "köpekött".
Här ligger det nu på hög, bara för stackars Husmor att ta tag i...



Husfar trillar medan Lilleman steker.


Paketet kastar sig Lilleman genast sig över, river, sliter och drar, fast besluten att avslöja paketets innehåll!

Vilken överraskning. Vännen Malin Ekwall med familj på underbara Tiraholms Fisk i Unnaryd skickade en härlig julhälsning med Tiraholms egen lax och ål.

Som vore det inte nog hade de därtill även tänkt på lille Husfar o sänt med en o annan Bäsk!
Hehe.
Julen är räddad!
Tack Tiraholms Fisk!!!!!!!


Det var med snö på grenarna vi tyckte att den såg fin ut...
Vi fick dock anledning att revidera det intrycket...




Ljust öl, mörkt öl, svagdricka och must fylls upp i de stora glasen som jag med stor besvär köpt loss från en flygplatspub för flera år sen.

Det var i "mitt förra liv" då jag reste kors och tvärs över världen och skulle komma hem lagom till jul men blev sittande på Kastrups flygplats på grund av ett oväder. Då köpte jag loss några sådana här glas (jo, det är sant - jag snodde dem faktiskt inte) och sedan härbärgerades dessa i mängder av tidningar och papper i mitt handbagage för att försonande överräckas till Husfar då jag kom hem.





Jippi, nu är det äntligen Lillejulafton!
GOD JUL alla ni goa läsare!!!
Er Mickan