fredag 8 mars 2019

NÄR MAN FÅR FÅR PÅ BESÖK


Lilla fåret Mimmi bryr sig inte ett dugg om vare sig hästar eller geten Billy. Hon vill bara vara med mig! Idag fick hon därför följa med in en stund. Det är så oerhört hjärtskärande att stänga in henne i lagårn för hon bräker förtvivlat och kastar sig mot dörren där jag just gick ut. Så idag fick hon följa med Tasspatrullen in.

Det var mycket att upptäcka i kök och vardagsrum. Speciellt mitt stearinljusförråd var intressant. Hon var helt rumsren den timme hon var inne. Men det var nog mer en tillfällighet.

Katter och hundar var emellertid ganska frågande till den nya familjemedlemmen i husets kök. Jag hann till och med jobba en stund, då stod hon bredvid mig hela tiden.

Ja du milde, hur ska detta gå?


tisdag 5 mars 2019

Nu har vi träffat Ines!

Nu har vi fått möta Ines! 4 dagar ung. 
Ett vackert och välskapt litet flickebarn. 
Måmå å Måfa är stolta och glada över alla gränser. 

Grattis Lowisa Joakim Freddie och Gottfrid till er fina lilla flicka. 

Tack för att vi fick komma idag en stund1 söndag 3 mars 2019

Välkommen Mimmi


Idag utökades djurbeståndet här på gården med det lilla söta fåret Mini som skänkts till oss från Varhester gård.

Men då vår hund redan heter Mini får lilla fåret heta Mimmi.

Hon är lite av ett dvärgfår kan man säga. Föddes pytteliten och har aldrig kommit ifatt vare sig själv eller sina kompisar. Så hon hade ingen ljus framtid, ingen framtid alls faktiskt, om hon hade bott kvar på gården där man driver fåravel.

Men istället för den obevekliga slutet för lilla Mimmi vände sig hennes uppfödare hit och frågade om hon fåret kanske kunde flytta till oss eftersom de visste att geten Billy blivit änkeman. Jag har för övrigt fått getterna från samma uppfödare i Varhester Gård en gång i tiden.

Så nu är hon här, lilla Mimmi. Nu får vi se hur det går. Förhoppningsvis kommer hon och Billy att tycka om varandra. Och så slipper Billy vara ensam och Mimmi får leva kvar i den här världen.

Här får du se när lilla Mimmi kommer hit och när hon för första gången möter geten Billy. Och hundarna. Och hönsen. Och grisen. Och Gottfrid. Och oss...


Sanna och Fredriks dotter Evelyn ser glad ut mitt i allt tumult i Fähuset