lördag 21 februari 2015

Inspirationsföreläsning

Så - då är Tant snart på väg att hålla inspirationsföreläsning i vackra Södra Solberga Sockenstuga där man ordnar VÅRFRUKOST idag, denna lördagsmorgon den 21 februari uti Nådens år 2015.Vi ses sen!

torsdag 19 februari 2015

Inga nya HATBREV


Eftersom jag redan får upprörda frågor via pm, sms och mail med anledning av det reportage om mig som skildras i veckans Året Runt vill jag bara säga att NEJ, jag har inte fått nya hatbrev utan det är bara väldigt lång pressläggningstid i veckotidningsbranschen.

Året Runt var här i höstas då när turbulensen var som störst kring hatbreven som började komma i somras. Och nu värjer och vrider jag mig besvärat och generad över reportagets rubrik som ju låter förfärligt dramatisk.

Men vem är väl jag att döma? Efter många verksamma år som journalist så vet jag ju hur det är - det där med att sätta rubriker…

onsdag 18 februari 2015

En Äggande Dröm!Detta, mina vänner, detta är varje hönsfarmare och ankkärings DRÖM!!!!!

Myskankan Wanja har sedan hon trolovade sig med myskdraken Walter värpt 22  ägg och nu har hon äntligen lagt sig på dem. Ja, inte just här fotot då kanske, men i övrigt ligger hon där så stolt i den gamla sockerlådan.

Och han, Walter,  vaggar pompöst omkring och vickar förnöjtpå sina mönne stjärtfjädrar.

Jag kommer onekligen att tänka på Piff och Puff då de är i hönshuset och tuppen går utanför fram och tillbaka och väntar på kläckning, minns ni?

Fast till kläckning är det länge. Åh. Såååå lääääänge.

Men om allt går bra så kan vi få ällingar här runt Marie Bebådelsedag. Våffeldagen alltså. Slutet på mars.

Jag får emellertid tigga om lite hjälp med att hålla både tummar och tår, ank-klor och plattfötter...

Äggande Kram till Er alla!

Eder Mickan,
Drömmande Hönsfarmare och Ankkäring...
Njutbart Badande

När solen kommer fram skyndar vi alla till solen. Ankor och höns, hundar  och katter, hästar och tuppar, gås och get, loppor och löss, gris och tant,

Å alla så har vi en tendens att vilja samlas just vid dyngan och dyngedörren. Dels för att solen ligger på så flödande mot söderväggen där, men kanske också för att det stiger viss värme från dynghögen? Jag vet inte men på något vis har det blivit så, när vintersolen börjar göra sig gällande - ja då samlas vi där som på en tyst överenskommelse.

Jag bär ut stora hinkar så att ankorna kan få bada nu när Lyckopölen ligger tillfrusen. Här ska ni få se på Njutbart Badande!!!

Walter är hinkbadsälskaren nummer ett! Hans hustru Wanja är däremot inte alls något för att bada i hink - hon vill bada i dammen!

Även om det bara är ett ynka litet hål just där vattnet rinner till i Neredammen. Men att bada där kan också ha sina komplikationer - i form av närgångna hundar....

Varsågoda kära följare, idag bjuder vi på Njutbart Badande så det stänker om det! Bokstavligt talat...


Nä nu jädrar, era jyckar! Nu skiter jag i det här. Hmpf!
Vilka fasoner att inte låta en ensam liten ankdam sköta sin morgontoalett i fred!
Vet hut!!!!! 

Nu går jag! 
De va fasen va ho ble ilsk, den ankan... 
Im the winner...