lördag 8 mars 2014

HÄLSNING TILL ALLA KVINNOR!


Idag, på Kvinnodagen, sänder jag ett entusiasmerande och HOPPingivande vykort till alla kvinnor och medsystrar på denna jord!Var stark! Tro på dig själv! Lev Livet!

Kärlek, Styrka, Leenden, Glädje och Energi från mig till dig!

PUSS!

/Mickan

fredag 7 mars 2014

Randis - all over the place...Katten Randis är en skön filur. Hon är så energisk och så uppmärksam. Livsglädjen riktigt spritter i henne och hon vill inte missa NÅGOT.
Därför är hon både inne och ute på samma gång. Med i båda världar liksom.

Hon är uppe och nere på samma gång! Hon vill verkligen vara med överallt!!!

Till och med när jag föste ut Gåskarlen för vårens första dopp just som isen försvunnit!Men det gjorde hon inte i alla fall - badade alltså.

Jag älskar denna lilla bedårande kattfröken!

Randis - all over the place...

TV:s skildring...

Hej o hå!

Idag är det fler än ni, bästaste läsare, som får en liten glimt av foton, ord, tankar och händelser här ifrån Gården :-).

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/journalist-lamnade-tryggheten-for-skrivandet

Om ni klickar på länken här så bör ni också kunna se SVT:s duktiga reporter Kristin Renulfs reportage, ni också!

(skulle det inte fungera med länkningen så går det förstås bra att se det på teve ikväll fredag den 7 mars klockan 19.15 eller gå in på SVTs webb eller SVT Play)
Vill också ropa ett rungande glatt och stort TACK till två personer vilka stod för en liten härlig överraskning igår. Den anlände hit, först via Gula Postbilen och sen via Husfar som med stålhätteförsedda jätteskor kom inklampandes till mig där jag satt och närmast hopplöst stred mot deadline och hinna få vykorten klara för vidare leverans till tryckeriet.
Så lade Husfar ett vackert vykort framför mig på bordet och sa:

- Öh.... Du har visst fått beundrarpost du Mor...

Åh så glad jag blev över denna rara "beundrarpost"! Glad över dess rader, dess budskap och dess glada tillrop - dessutom nedtecknade med utomordentligt vacker handstil!!!

Tack till er två som skrivit den trevliga hälsningen - jag hade inte en den blekaste aning om att ni visste om  varken blogg eller böcker - så snacka om att ni överraskade mig med det fina kortet :-)

Kramar & Glädje

Auntie M  

Ps. OM du ser på teveinslaget kan jag i förväg avslöja att det är jag som bär sjal på huvudet, Johanna Gris har ingen huvudbonad alls.... Ds.

torsdag 6 mars 2014

Min egen vykortskollektion!!!

Det händer fantastiska saker varje dag!!!

Vet ni?

Idag blev det klart!!!

Det blir en vårkollektion av vykortserien "Mickans Tänkvärdheter" lagom till boksläppet.

Här är lite smakprov!
De kommer säljas i buntar där det ligger tio olika Mickans Tänkvärdheter i en och samma bunt!

Så himla skoj!!! (Ja, det tycker jag i alla fall :-)

Det blir lantliga, småbonniga, vardagliga, underfundiga tänkvärdheter även i vykortsform alltså!

Såååå glad är jag för detta och jag hoppas INNERLIGT att dessa kort kan få sprida lite glädje och locka fram ett och annat leende eller rent av ett par frustande skratt, kanske en huvudskakning eller ett nickande igenkännande.

Tihi!

Kärlek å Glädje!

Er skateglada Mickan


onsdag 5 mars 2014

SVT och Sveriges Radio...

Hörni…. Vill dela några känslor som uppfyller mig. 

Hela mig (o dä ä mycke dä :-).

Tänk, för inte så länge sedan var jag en plågad själ som befann mig i Grubblandets Grotta, ledsen, förvirrad, oförstående, tillintetgjord, villrådig, kränkt, undrande, sökande, famlande och i stor ambivalens om hur jag skulle göra med mitt liv.

Du milde! 

Gråt och tandagnisslan, mörker och ångest, sorg och tvekan men också drömmar, hopp, längtan och tilltro i kombination med självbevarelsedrift och en näve jävlar anammat ledde fram till beslutet att säga upp mig från mitt jobb som jag faktiskt älskade men som av olika anledningar blev så omöjligt superkrävande och ickehanterbart.

Därför vill jag säga att jag är nog den lyckligaste och gladaste kvinna ni kan se, innerligt och ödmjukt tacksam att både Ni och Livet ler så generöst och ödmjukt mot mig sedan jag tog beslutet för en månad sedan. Nästan varje dag händer något fantastiskt!!!

Igår vågade jag utmana mig själv och hålla den förta föreläsningen på år och dar! Shit, vad jag var nervös. Men både jag och publiken överlevde! (tror jag) 

I natt kunde jag inte sova därför att jag visste vad som skulle hända idag.

För idag kom duktiga, mysiga och skickliga Kristin Renulf från SVT till mig och följde med mig ute på gården ett par timmar. Hennes arbete ska resultera i porträttet TRE MINUTER som ska sändas nu på fredag kväll, 7 mars, i SVT Smålandsnytt klockan 19.15.Som om inte det vore nog så medan vi gick i skogen ringde Hasse Petterson från Sveriges Radio P4 Jönköping…

Förstår ni varför jag är OERHÖRT GLAD LYCKLIG TACKSAM O ÖDMJUK inför hur livet just nu är???

För tänk om allt verkligen går väl!?! 

Tänk om jag kan få leva så här hemma på gården med djuren naturen och F-orden Författare * Fotograf * Föreläsare?!?

Tänk om...

Nu nyper jag mig i armen igen (jo, jag har måååånga blåmärken där nu)

Om jag nyper i mig i armen får ni hålla tummarna. Ni som vill. Ni andra får blockera mig om ni inte orkar med mig och mina lyriska lyckobeskrivningar (förståeligt i högsta grad i så fall J )

Men nu ska jag sova – är såååå trött... Men glad och lycklig. 


Puss & Kram!

(Och tack Kristin Renulf för idag! Nu kan jag bara hoppas att det blir bra... :-) 

Yours Auntie M

måndag 3 mars 2014

Äggfest äggfest hela dan...Det var över ett halvår sedan Husmor kunde fylla skafferiets äggaskål alldeles full med hemvärpta ägg!!!

Sicken Fröjd!

Sicken Fest!

Sicken Frossa!

Jo, man ägnade sig faktiskt åt frosseri i morse, denna första dag på ett halvår då Husmor kunde vingla över lagårdsplanen och balansera äggaskålen full med ägg.

Just mitt på vägen steg hon på en sten och vinglade till lite extra varpå ett ägg började rulla, men si, genast sköt hon fram den stora barmen och det lilla ägget lade sig så fint tillrätta där i fördjupningen mellan kullarna.

Väl inne i huset slog hon på på stort och kokade inte mindre än TRE små söta ägg.

- Det ska bli mycket gott med nykokta nyvärpta ägg, tänkte de förväntansfullt, både Randis och Husmor och slickade sig om munnen.

Men kattan hade problem med hur man skulle skala så till slut intresserade hon sig mer för vad som fanns i koppen än det där konstiga ägget som ju inte lät sig skalas även om man tog tassen och pekade än här, än där.

Men sen kom Husmor med den stora sleven, halverade ägget i ett elegant slag som avslöjade en hel del erfarenhet av födohanterande och födoförstånd...

Nämnde erfarenhet renderade även i perfekt kokta ägg med en lite krämig gula mitt i!

Så började äggfesten ute på Gården - och så vitt vi vet pågår den ännu...
söndag 2 mars 2014

Värna om energin...

Blev alldeles utmattad bara av att titta på Vasaloppsstarten och hur de kämpade i den allra första backen...

Så då flyttade jag blicken till köksbordets bukett av vårglada tulpaner, vilka just befinner sig i brytning mellan höjden av sin skönhet och begynnande dekadens, och fick genast ny energi.

Men jag slutade titta på Vasaloppet. För säkerhets skull.

Man måste ju värna om sin energi och såväl förvalta som nyttja den så kreativt som möjligt...

Ha en fortsatt fin söndag!