fredag 9 januari 2015

Magiskt sken

Husfar, hundar, katter, hästar och tant själv tog sig en skogstur strax innan solen gick ned. Det blir så magiskt sken i skogen när den bleka vintersolen står lågt och varsamt silas in i skogen genom grenverk och barrdungar.
Önskar dej en fin fredagskväl - själva ska vi på fest. Igen. Å i månn kväll mä.

Phu. Det kostar på att bevisa för barnen att man inte är helt osocial....

torsdag 8 januari 2015

Fjäderboor o Gåsapågar

Liiiiiiite porlar det i utflödet från Lyckopölen ned till Neredammen och det är ankorna inte sena att söka sig till. Vattnet alltså. 

Vanja står tappert på isen och väntar på droppar som faller... 

Äsch, vi ger upp. Ge oss vatten utanför stallet istället mor!

Nu ansluter sig Gåskarlen till övriga fjäderboor! 

Längst till vänster står Vanja, en myskanka, sen längst bak står Pälle, en Kejsaranka, Närmast kameran står Anders och bakom honom Annie, de är båda två av rasen Svensk Gul Anka

Snyggaste Kejsarankan i häradet! 

Oops. Ja men du är ju snyggaste gåsen ju Gåzart! 

Mellan Anders och Gåzart pågår ständig maktkamp om vem som är herre på täppan bland gårdens alla fjäderboor.

Vi kan väl sola oss en stund här? 

Nja, Vanja är otolig och vill vidare.

Kolla på mig nu matmor! Kolla här, nu står jag här med vacker hals och huvud! 

Å kolla nu - nu har jag tappat huvudet! 

Å nu har jag ett huvud igen!!! Är jag inte rolig??? En riktig trollkarl ä va ja ä!!! 


Karlfolk o Fylla


Det är sällan, för att inte säga aldrig, som karlfolk blir till sin fördel när de är fulla.  Och det är sällan, för att inte säga aldrig, som jag blir positivt påverkad av dem då.

Men den här gubben, han blir rasande grann o stilig när han är full. Å han påverkar mig alldeles rysligt - om inte alltid så särdeles positivt…


måndag 5 januari 2015

Lyckopölen levererar!Tänk vilken glädje en Lyckopöl kan skänka stor och liten, sommar som vinter!!!

Familjen Pingvin övervakar de hele! 

En del tog det säkra före det osäkra och hukade sig under granen. Det har sin förklaring kan vi berätta! För på Juldagens morgon, då isen ännu var mycket skör, gick Randis ut på isen som efter en och en halv meter BRAST under henne. Hon fick alltså ett ofrivilligt vinterdopp i Lyckopölen!
Fästefolk och Festfolk!

Det var värst vad Husbonnsfolket gått å blivit om inte Fästefolk så Festfolk!

Det är ju fest mer eller minnre var dag för torparna i Kärr! (Det är la därför som bokföringen allri blir klar.... )Det nya året firades in med vännerna sedan snart trettio år. Rolf och Ing-Marie i Källeryd och nån dag senare for vårt Husbonnfolk neråta di där traktera på annra sidan Vettlösa igen. Då tog de ut till Salshult och hälsade på Ove o Britta minsann!Dan därpå höll de sig inomsocknes och for upp till vännerna Rune o Ingmarie i Hjerkanstorp på byafest med ett stort gäng grannar som strålade samman där.Dan etter höll de sig hemma på torpet - men bara för att ordna en egen fest där det var både insocknes och utsocknes gäster.Å på Trettondassaffton for di iväg igen. Visserligen bara till grannsockna i öster, Näsby, men ändå. Där firades 51-årsfest av Husbonnsfolkets enfödde son som fyllt 26 och hans relativt nyblivna fru Johanna som fyllde 25 just denne dag!Det är ju en jädra tur att di har Bengt som håller ordning på ägga - Fästefolket som gått å blevet Festfolk!


Jag - en ÄGGOIST!

Husfar o jag blev lite osams igår. Igen. Han muttrade och morrade över allt ståhej som råder kring min nya äggkläckningsmaskin som kom till huset bara för att jag budade på - och vann - en äggauktion på nätet.

Jaha, tänkte jag när jag vann de vackra äggen av alla de färger och former, jag vågar inte lita på min förra äggkläckningsmaskin då jag haft katastrofalt dåliga resultat i den under fjolåret.

Så jag fann en FANTASTISK butik på nätet, en DRÖM för alla Hönekäringar, Lantbutiken.se, och där blev jag kär i en äggkläckningsmaskin!

När jag ändå budat på lite ägg på nätet så fick en annan trevlig hönekäring i grannsockna syn på det och skrev så himla rart till mig:

- "Du undrar väl varför ett vilt främmande fruntimmer skriver till dig, men jag såg att du vunnit en äggauktion så jag tänkte att du kanske ville ha full maskin så du kan få ett tjog spännande ägg av mig".

- Du milde, sådan generös hönekäring, tänkte jag, satte mig i Snömannen och for till nämnda hönekäring och fick med mig femton fina ägg i de mest illustra färger.


Dan efter kom maskinen och nu är hela cirkusen igång. Till min hjälp att passa äggen har jag Bengt! Förstås! Han är fantastisk och har koll på både kläck och kluck.
Men som sagt, igår var han lite anlessen gubben och satt väl och retade upp sig på mig där jag gick omkring och skrockade runt äggen. Pratade lite med dem, höll upp en och en varsamt i handen, höll upp dem framför Bengt och så pratade jag och Bengt en stund om vem som kunde tänkas vara inne i ägget och lite så där... Inget konstigt alls, tyckte varken Bengt eller jag. 

Då reste sig Husfar från köksbordet, kastade blängsylta på mig och fräste: - Du har ju för bövelen blevet en jädra ÄGGOIST!