onsdag 3 januari 2018

I desse bokföringstider...

Hm....

Jag tror inte att NÅGON kan vara med kreativ än jag är när det är bokföring på G. Då kan till och med dammsugning av köksskåp och skafferi te sig som en god idé. (!!!)

Långkok är givetvis ett måste när jag håller på med bokföring. Sedan förmiddagen har här i stugan kokats en stor ljuvlig och fantastisk bourguignonsås vars bas utgörs av älgfärs, rökt fläsk, lök, morot, svamp, rödvin mm mm vars dofter känns lite sisådär lagom löftesrikt för framtiden - till skillnad från bokföringen...

Katterna verkar nästan tycka sämre om bokföringssysslan än undertecknad, ty de gör allt de kan för att hindra mig arbeta - den ena efter den andra...måndag 1 januari 2018

I regnbågens färgerVi har något att berätta. Förtälja. Kungöra.

Hade vi haft en flagga i regnbågens färger skulle vi hissat den. Regnbågsflaggan. I topp.

Ty här på gårn, ja till och med här inne i stugan, har ett könsbyte ägt rum. En mycket snabb könskorrigering – utan korrigering.

Ronja Snöflinga valde att på Juldagen komma ut – som gosse. Grabb. Kille. Man. Hannakatt.

Nu heter hon inte Ronja Snöflinga längre. Vilket jag sörjer lite, det var ett besynnerligt vackert namn.

Men nu, efter den besynnerliga händelsen, har ett nytt namn förärats kattskrället.

Hon, som nu är en Han, heter nu Rudolf Snögubbe. Ska det vara noga och mellannamnet ska med är det hela namnet: Rudolf Rednose Rainbow Snögubbe.

Bye Bye Ronja Snöflinga – Välkommen Rudolf Snögubbe  

Oj, nu vill Rudolf gå ut – bäst jag låter honom komma ut… 

Randis verkar  vare är en smula skeptisk... 

29 år idag!

ET VAR EN GÅNG ett nyår för 29 år sedan.

När vi firat in årsskiftet 1988/1989 nere i Sällholmen hos Mia och Dick så körde vi hem till Rösås och lade lilla Lowisa i sin spjälsäng. Därefter sprang jag i trappan, upp och ned, upp och ned, upp och ned. Sedan gick vi och lade oss, lille Husfar och jag.

På morgonen, söndagen den 1 januari, vaknade jag av att värkarbetet kommit igång. Vi klädde oss, körde vi till Kärr och lämnade lilla Lowisa hos farmor och farfar. På vägen till Eksjö lugnade sig emellertid värkarna och vi körde in vid Ryningsholm och åkte småvägar. Där stannade vi bilen och jag spankulerade omkring i min ljusblå täckkappa som rymde min stora mage. Det fungerade!

Värkarbetet intensifierades och snart for vi vidare till Eksjö. Erifter en förlossning som ackompanjerades av radioprogrammet Eldorado med Pontus Enhörning som radiopratare föddes denne underbare gosse.


Gott Nytt ÅrGott Nytt År
önskar
vi här ifrån stugan

söndag 31 december 2017

Amaryllis i vas

I år har jag provat att skära av amaryllisstänglarna när de är riktigt höga. Sedan sätter jag ett gummiband längst ned för att stammen inte ska rulla upp sig, och så ned i vatten.

Löken, som ju väntar på nästa stängel, for fokusera på dennas tillväxt och amaryllisblommorna får glädja mig från vaser istället för från löken.

Här syns blommorna fresta oss från såväl lök som vas.

Lägg till bildtext

Blombytardag

På årets sista lördag, for vi fram till gravarna och tände ljus. Därefter for vi och handlade vackra blomster i olika varianter, både snittblommor och arrangemang. Med blomster och presenter for vi sedan på liten turné.

I Ollagård, hos Lowisa och Jocke lämnades ett blomarrangemang till de vuxna och presenter till de små. En almanacka likaså. Hos farmor lämnades snittblomster, ägg, raggsocksgarn och en almanacka.

På Thorshill lämnades en hög vit blomvas med höga vita snittblommor i. Ninni fick en halvårspresent. Och så lämnades en almanacka förstås.

Almanackan, utgiven av Södra, lämnades till samtliga mest bara för att bereda dem nöjet att titta på februarimånadens bild som ju är min egen och skildrar lille Rocky som tar glädjeskutt i hagen.

Döm av vår egen förvåning när det hade blivit afton och mörker åter rådde runt oss här på gården och det svänger ned två bilar på lagårdsgatan. Det är barnen som kom med blomster till oss! Vita tulpaner bland spänstigt blåbärsris som Lowisa plockat.

Det blev en riktigt blomsterbytardag!

Nu har jag bytt (igen) på köksbänken så där regerar nu vitt istället för rött. Det är så mysigt att ha fint i fönsterna tycker jag!

Februarimånadens bild är väl rysligt trevlig+


Va inte lessen lilla Ninni säger Gottfrid

Ja, har du hamnat hos din kusin?

Ninni med faster Lowisa

Gottfrid med sin galne morbror


Joakim i Ollangårn

Johanna och allas älskling, lilla Ninni

Fönstret mot baksidan andas ännu jul

HC Andersén och Johanna väntar på något gott, utanför fönstret

Vitt och skirt i köksfönstret

Härligt när det är mys och hemtrevnad på bänkarna i köket