torsdag 14 mars 2019

Stort för mig!

Igår morse var det extra tidig revelj. Fyra matlådor stuvade i kassar till Husfar och mig, två till oss vardera. Fisk för mig, köttgryta och kycklingpaj till Husfar.

Husfar tog djuren på morgonen och den sötingen körde upp bilen till huset. En så fin liten gest som kramade mitt hjärta en aning.

Vid sextiden hade vi båda lämnat gården och åkt åt varsitt håll.Ty igår arbetade jag i Resindentstaden Långtbortistan. Det var första gången på elva månader jag var där och jobbade. Ja, första gången på nästa ett år som jag förlade en arbetsdag någon annanstans än hemma.

Var faktiskt lite nervös över hur det skulle gå. Pulsen var hög när jag körde upp mot Långtbortidsta. Väglaget uselt och långa köer och en stunds stillastående för en lastbil på tvären. Men det gick bra.

Och på jobbet var det också bra. Jag hade passat på att ta med mig farmors julkex och pepparkakor för att göra tabberas på dessa.

När jag ändå bytt raggsockar mot strumpbyxor, jeans mot klänning och fyrbenta kollegor mot tvåbenta, så passade jag på att även göra ett besök i en affär och komplettera mitt ljusförråd.


Det hann nästan bli mörkt innan jag var hemkommen.

Gick omedelbart upp och bytte kläder och fick på mig raggsockar igen och kunde pusta ut. Det betyder trygghet, värme och lugn på något sätt när plattfötterna är iklädda dessa.

Husfar var ute och gick med djuren i skymningen och överraskade mig med att komma in så att Mimmi fick hälsa på matmor.Vet inte vem som var gladast, jag eller Mimmi...

tisdag 12 mars 2019

Arbetsplats bak lagårn


Eftersom fåret Mimmi inte alls tyr sig till de andra djuren utan ställer hela sin tillit till mig, så måste jag försöka vara ute med henne ett par timmar om dagen. Det är så hjärtskärande när jag sedan ska stänga in henne för då blir hon helt utom sig. Skriker och kastar sig mot dörren som skiljer oss åt. Jag vet inte om hon eller jag är den som är mest förtvivlad.

Men igår tog jag med mig block och penna och gick ut bak lagårn med Mimmi. En stubbe fick duga som skrivbord och en gammal trädgårdsstol från Görans barndom fick duga som arbetsmöbler.

Det stod inte länge på förrän Lutan var full av djur. Vi hade ett par fina timmar tillsammans, en och annan katt kom också på besök. Här delar jag stunden med dig!Konstiga lanttanten med baskern på sned ute bland sina mönne djur


Ett stort framsteg att Mimmi vågade gå flera meter bort från mig.


söndag 10 mars 2019

NÄR MAN FÅR BARN PÅ BESÖKIdag var alla fyra barnbarnen här i stugan för första gången!

Måmå/Famå passade på att ta några foton av kvartetten ungar. 

Här är gänget!