lördag 30 juli 2016

STRÖMSPARLÄGE

STRÖMSPARLÄGE. 

Det är en funktion på min mobiltelefon, som för övrigt varit avstängd i två veckor, som mobilen går in i när energinivån blir låg. Då den kopplar bort de flesta funktionerna och bara fokuserar på det nödvändiga för att den ska klara sig så länge som möjligt.

Jag tror att det är detsamma som jag har gjort. Gått ned på strömsparläge. Kopplat bort allt annat och fokuserar på det nödvändiga för att klara mig.

I mitt fall är ”det nödvändiga” det otroligt mödosamma färdigställandet av boken. Så tungt. Så tufft. Så tidskrävande. Så intensivt. Jag har aldrig jobbat så hårt med en bok innan, och då är detta ändå nummer åtta.

Så därför har jag tvingats gå ned på strömsparläge och valt bort allt annat som kräver energi och tid. 

Inget umgänge med släkt eller vänner, inget bloggande, instagrammande eller facebookande. Ingen mobiltelefon på och därmed inget sms:ande eller telefonpratande. Inte resa hemifrån för att handla eller annan icke nödvändig distraktion. Inget läsande av vare sig böcker eller tidskrifter. Inget fotograferande. Inget skrivande. Knappt ens matlagning.

Bara fokus på arbetet med att färdigställa Mickans Bak&Glädje. Men så blir det nog min allra finaste och bästaste och mysigaste och härligaste och vackraste och innehållsrikaste och färggladaste och den mest glimmande och glädjespridande bok ever!!!  

Jag hoppas innerligt, djupt och uppriktigt av hela mitt hjärta, att jag nu på måndag kväll kan stänga av strömsparläget och sakta börja gå mot på en mer normal energinivå och återuppta en mer normal livsföring.

Fast det är klart, mobilens strömsparläge släpper ju inte förrän batteriet är fulladdat.

Så kanske behöver även jag ladda batterierna ett litet tag…


Pussar & Kramar från ett torrt Kärr där dammar och brunnar är närmast uttorkade, där grödor och gräs törstar efter regn, där en sleten lanttant suktar efter ro och vila…