fredag 8 november 2019

Skogens hemligheter


Ljudlöst tassar katter och hundar fram över mossmarker och vattenspeglar. Skogen är tyst. 

Vad har dessa stenblock sett och upplevt genom tusentals år? Det får vi aldrig veta. Gammelskogen kommer förbli gåtfull för oss. Ruvandes på sina egna hemligheter.

Vi företar oss en stilla morgonvandring i gammelskogen med mossbelupen mark och trädstammar försedda med grenverk som varsamt silar den nyfödda novemberdagens ljus så att en närmast trolsk stämning lägrar sig över skogen.

Jag tar till mig allt jag ser, doftar och känner. Fyller på i mina inre energidepåer.

Erhåller samtidigt en behövlig vilsamhet och ett slags besynnerlig rofylldhet åt själ och sinnen.

Med denna lilla betraktelse vill jag önska er allesammans en fin och harmonisk novemberhelg. Ta vara på stunderna och på varandra!


onsdag 6 november 2019

Lyckat Författarbesök!

Så lycklig. Tacksam. Glad. Berörd! Lättad. Inspirerad.

Det blev en fantastisk kväll igår på Vetlanda Bibliotek! Det kom såååå många glada nyfikna lyhörda åhörare och det var sådant fint gensvar medan jag föreläste och visade mina bilder och berättade om mitt författarskap.

Efteråt blev det en sådan tillströmning till bokbordet att jag blev alldeles superöverraskad. Hjärtat tog flera extraskutt över positiv feedback och glada tillrop.

En mycket vänlig och generös kvinna som sa sig följa mig  överräckte en påse med orden: "Det är ju snart advent och jag tänkte ge dig en liten blomma som tack för allt fint du gör och ger, jag följer dig med glädje ska du veta". Jag blev alldeles tårögd!

Tack alla för visad tillit och kärlek! Ni betyder mycket för mig!

Omfamning,
Mickan











Gjorde några nya presentationsbilder av mig själv tills igår. Det var ju första gången på nästan två år som jag gjorde en författarföreläsning så jag fick förnya en hel del i mitt material.

Tack Vetlanda Bibliotek för förtroendet!!! Väl arrangerat och ordnat av er!

Jag är glad och nöjd. Mycket!




måndag 4 november 2019

En hederlig Sönndassmedda!

I lördags fick vi för oss att bjuda klanen på en gammal hederlig söndagsmiddag. Inför middagstillfället  tjuvstartade jag med lite adventskänsla inomhus, inte i några fönster vilket alltid upplevs provocerande mot vän av ordning och starkt traditionsrotad.

Men här inne tjuvstartar jag alltid med Staffanstaken på buffébänken. I år står den kringgärdad av 14 oöppnade flaskor av Blossas Årgångsglögg. En stjärna tänder jag också borta på farmors skänk mot väggen, inte heller den synlig utifrån utan bara mysfaktor för oss i huset. Så jag jag ju mitt vackra julträd också men det tjuvstartade jag med redan den helgen då vi höstade in allt i trädgården - en ren överlevnadsstrategi från min sida alltså....

Redan på lördagen brynte vi en nötstek och en skinkstek som därefter sakta puttrat i omfångsrik buljong med massor av smakliga gottigheter och kryddor i sky.

En hederlig Sönndassmedda är i vår mening stek, gräddsås, kokepärer, kokt blomkål och kokta grönsaker. De goda morötterna från vårt land rev vi bara så dess goda smak vidhålls. Jag gjorde också gammal hederlig pressgurka och gjorde även farinsockerglaserade steklökar.
Till förrätt serverade vi räkglas, gott och enkelt.

Ines och Lowisa kom först. Ines blev satt på golvet och hundarna, som älskar henne, blev minst sagt närgångna, kollar så härliga miner hon har på bilderna. Till slut räddade mormor henne från närgångenheten. Sen var Ines med morfar och tände i vedspisen. Så småningom ramlade de in en efter en tills hela klanen var samlad för en redi söndassmedda.

Kaffe, kladdkaka, glass och frukt avrundande måltiden. Till slut sa Ines:

- Hej då Måmå och Måfa!



















Lillafarmor hjälper sitt yngsta barnbarnsbarn att gå - så fint att få se och uppleva!










Några matlåder bidde det också....

Hej då Måmå o Måfa