onsdag 17 mars 2021

SNÖKLOCKOR

Gomorrhår! 


Ett par domherrar sitter och fångar solstrålar med sina rödskinande bukar. En nötskrika sitter i automaten och för sin näbb fram och tillbaka och massor av frön ramlar ned på marken. Några skator går tacksamt under och pickar bland de nedfallna fröna. Ett par katter sitter på trappen och tittar på mig.

Ute på vägen åker grannar till sina arbeten och uppdrag. Skolbussen samlar upp barn längs vägen. Men jag sitter här och kurar vid köksbordet med min nya mjuka stödkrage runt halsen. Har inget arbete att åka till. Har förresten inte ens möjlighet att arbeta ännu med min sköra nacke.

Låter blicken då och då gå till snöklockorna som jag plockade igår. De är så näpna. Vedspisen susar. Kaffet har runnit ned och sprider den goda kaffedoften här i köket. I vedspisens ugn har jag några frallor på upptining, tänkta till frukosten. Tror jag ska steka några ägg att ha på smörgåsarna, det är alltid gott.

Ja, så är onsdagen här och nu är det upp till oss att fylla den med något innehåll. Jag ska gå ett par rundor utomhus med mina stavar, helst utan krage sa sjukgymnasten, för att försiktigt träna upp musklerna som inte har använts på flera månader i stel nackkrage. Nu har jag en mjuk krage som jag tar på mig när jag blir alltför trött av att gå utan krage. Det går åt massor av energi till att försöka hålla upp huvudet utan krage.

Nu har jag fått nya små övningar för att sakta bygga upp musklerna igen, utan att fresta på de skadade kotorna. Det går sådär, men det är bara att försöka och våga. För jag märker att jag är rädd att göra vissa ovana övningar med huvudet, nacken och axlarna.  

Nu kommer Husfar och vi ska börja med frukost till både oss och djuren. Önskar dig en fin och värdefull onsdag som jag hoppas blir en bra dag för både dig och mig.

Kram,

Mickan & Co