lördag 17 juni 2017

TJUVTITT!!!

TJUVTITT? Jag är så himla glad. Nyper mig i armen. Försöker greppa. De första beställningarna på mina barnböcker har börjat trilla in i inkorgen! Alla med önskemål och personlig signering. Från olika håll och kanter runt om i landet kommer de! Beställningarna.

Jag är så himla himla glad för det! Tänk att man vågar tro så på mej, på mina böcker, bilder och berättelser att man beställer dem utan att ens ha sett dem! ENORM LYCKA för en författande tant som ömsom tvivlar, omsom tror!

Nu ska jag visa ett par utdrag sidor ur Den nyfikna Kattungen. Senare ska ni få tjuvtitta i Den nyfikna Ankan.  

Vill du också beställa dessa färgglada fotoböcker innehållandes ljuvliga livfulla charmiga bilder och berättelser från livet på en bondgård bland djur och natur? Klicka här på länken FÖRBESTÄLL MICKANS BARNBÖCKER så kan du enkelt beställa böckerna redan nu för att försäkra dig om att få några egna exemplar. Och om du vill så signerar jag gärna dina böcker!

Här får just DU, som den första utomstående, möjlighet att tjuvtitta lite i boken om Den nyfikna Kattungen! Du får mer än gärna kommentera och säga vad du tycker.

Ps. Sidorna kommer huller om buller så det finns ingen inbördes ordning här. Vill bara ge dig en liten tjuvtitt! Ds.
En underbar lördag önskar jag dig! 

Psssst! Glöm inte boka in Barn&Bokfest 
20 augusti kl 11 - 14 
i Nävelsjö Bygdegård då jag släpper barnböckerna och i samband med det anordnas en Familjefest med stort utbud för liten och stor.Givetvis finns fika och grillad korv om magen kurrar och kaffetarmen suger... 

Sommarlovsglädje!

En viss liten Lilldräng har idag slutat skolan. Det gjorde han med stor glädje! Jag tror nog att det syns - eller?Avslutningen i Ramkvilla kyrka var vacker, värdig och fin. Kyrkan var proppfull av stolta föräldrar, syskon, lärare, personal, mor och farföräldrar och – förstås glada och förväntansfulla elever.

En barnfamilj tog plats på golvet just innanför kyrkdörrarna där även jag stod. Förberedda till tänderna var denna fina sexbarnsfamilj och hade med sig väska och korg fyllda med ting för att sysselsätta de små medan äldre syskon hade sin avslutning.

Här deltog elever från klass 1 till klass 6.

Minstedräng var med i kyrkan. Allvarsam och iakttagande. Pappa - vi ÄLSKAR dig!Ett långt sommarlov väntar nu eleverna.

Även Lilldräng ser fram emot sitt sommarlov. 

Han följde med oss hem hit till gården. Hem till sig egen lilla höna Lotta som bor här.  Hon väntar likaså. På Lilldrängs sommarlov alltså.

För att inte tala om vovven Dagny, hon väntar och längtar ALLTID efter Lilldräng.

Just i skrivande stund ligger Dagny på Lilldrängs rygg när han ligger här på golvet och kelar med tio kattbebisar!


Somriga hälsningar från alla oss till dig! 

måndag 12 juni 2017

Skrivit under!

Idag har jag skrivit under ett nytt bokkontrakt!

Det blir Isaberg Förlag som ger ut mina två kommande böcker, liksom de gett ut mina åtta första böcker.

På darriga ben, skakande händer och ovälkommet men intensivt tvivel som gäckande dansar med själ och tillit, så ger jag mig nu in i en för mig helt ny genre - BARNBÖCKER!!!

Den vattenrädda ankan
Långt ute på landet bland skogar och ängar ligger en bondgård. Där bor många olika djur såsom katter, hundar, getter, tuppar, hönor, ankor, hästar och en gris.
En av dem är ankan Valter. Han vill så gärna vara tillsammans med de andra ankorna som badar i Lyckopölen. Men ankan Valter är rädd för vatten och vågar inte bada.
När som helst ska Valter bli pappa. Och en ankpappa måste följa med sina ankbebisar överallt - även ut i vattnet …  

Alla djuren-serien innehåller böcker där barn och vuxna får glänta på dörren till alla djurens hemliga värld. Genom Mickan Thors bilder och berättelser får vi följa hur djuren samarbetar för att lösa små och stora mysterier på gården. 

Den nyfikna kattungen


Långt ute på landet bland skogar och ängar ligger en bondgård på vilken det bor många olika djur såsom katter, hundar, getter, tuppar, hönor, ankor, hästar och en gris.
En av dem är kattungen Randis. Hon lever ett tryggt liv i gårdens lagård tillsammans med Mamma Katt. Men Randis är en rysligt nyfiken kattunge. En dag smiter hon iväg och ger sig ut på egna äventyr då hon möter hundar, höns, solkatter och pirater.
När man är liten händer det ofta att man längtar hem efter stund. Hem till mamma och pappa. Hemlängtan kan till och med drabba en rysligt nyfiken kattunge …


Alla djuren-serien låter barn och vuxna glänta på dörren till djurens hemliga värld. Genom Mickan Thors naturnära bilder och berättelser får vi följa gårdens olika djur som samarbetar när de löser små och stora mysterier på gården. 


Först: Tack alla ni som peppat, uppmuntrat och uppmanat mig att göra böcker för barn! För nu kommer de två första böckerna i "Alla Djuren-serien".

Sen: Den 20 augusti släpps "Den nyfikna Kattungen" och "Den vattenrädda Ankan". Charmerande färgstarka pedagogiska barnböcker med riktiga fotografier, inte illustrationer, av massa goa djur och fin natur.

Jag tror och hoppas att det är många barn (och vuxna) som har behållning av att se fantastiska Sverige och hur djur, natur och landsbygden ser ut på "riktigt".

Genom mina bilder och berättelser gläntar vi på dörren till djurens hemliga värld och följer hur djuren samarbetar när löser små och stora mysterier på gården där alla djuren bor...

Vad säger du? Tror du att dessa böcker kan behövas och finna sig en plats i hjärtat hos liten som stor?

Fin afton önskar jag er alla!

Gonattkram ♥

Ps. Mer info om boksläpp och härlig familjefest i Nävelsjö Bygdegård den 20 augusti följer - det lovar jag! Hur som helst, boka in dagen! Det blir fartfyllt o busigt!

Söndagen därpå, den 27 augusti har vi boksläpp på fina Strandudden, Gnosjö.

Redan nu kan jag garantera att du är varmt och innerligt VÄLKOMMEN Ds.