onsdag 8 juli 2020

Äntligen en bokning



Hej kompis!

Jag har idag fått en bokning av min första författarföreläsning på många långa månader. Mycket glad, tacksam och hoppfull. Det har varit många långa och helt inkomstbefriade coronamånader för både mig själv och många andra entreprenörer inom de kulturella och kreativa näringarna.

Men - om restriktionerna då tillåter - blir det en Mickanföreläsning i slutet på oktober under temat:

Det Goda Lantlivet 

Bilder, Böcker och Berättelser 

av och med
Mickan Thor

Vill du ordna något i din hemtrakt, din förening, ditt företag, dina nätverk, din organsiation, ditt kvinnonätverk, din församling or what ever - tveka inte att ta kontakt med mig för en energirik, färgstarkt, glädjande, lärorik, tänkvärd, kärleksfull och mycket berörande och minnesrik stund för dig och de dina tillsammans med mig!

Mejla mig på mickan@lanttant.se

VARMT VÄLKOMMEN

Puss och Kram, Er Mickan

GrillGlädje-för liten och stor!


Så här i grilltider när det ofta är mannen i huset som blir den som plötsligt ska anrätta köttet, stävar jag efter lite jämlikhet och vill mana mina flickebarnbarn till att ta för sig och bli duktiga på att grilla redan i barnaåren.

Så jag har köpt dem varsin leksaksgrill. Lilla Ines blev väldigt glad men stoppade kolen i munnen, haha. Hennes mamma och måfa hade faktiskt ganska mycket pill med att montera ihop grillen.

Trevligt att se :-)




Ines proppar en en "grillbrikett" i munnen

Här åker den ut 



Igår gjorde jag två stora picknickkorgar med grillkött, hemgjord potatissallad och grönsallad, gott bröd, bredbar vitlöksost, vattenmelon, fetaost och lite smått och gott. Sedan ringde jag ihop hela Klanen som förbluffande nog hade möjlighet att ses.

Vi stuvade in korgarna med mat och dryck i bilen, stuvade in hundar och folk i framsätet och så åkte vi och överraskade Ludwig och Johanna i deras fina hem där vi dukade upp alla godsaker medan Ninni fick sin egen lilla grill monterad och klar.

Delad glädje - dubbel glädje!





Ninni: Jag vill INTE att Ines rör min grill....


Var är magen Ines?



Idag känner jag mig fylld av glädje och tacksamhet för att min lilla överraskning fungerade för alla och att alla verkade trivas och må bra. Och så är jag glad för att flickorna blev glada för sina grillar.

GrillGlädje - för liten och stor!Kram,
Mickan

måndag 6 juli 2020

Matlådor med Kärlek

Hej på er!

Hur har ni det i regnet? Bra, hoppas jag!

Det har vi det också även om lite sol och värme inte hade gjort ont…

Jag har ägnat mig åt lite matlagning och tillsammans med Husfar har vi varit runt på turné och lämnat matlådor och lite annat grönt och gott till nära och kära. Det blev, förutom mat till oss själva, 6 stycken portionsmatlådor, 2 mattallrikar och 1 stor familjelåda.

Lådorna bestod bland annat av kycklinglåda med kvadratiska bitar av brynta nedtärnade kycklingfiléer, lök, svamp, paprika, ost, soltorkade tomater och äggstanning.

En annan bestod av äggröra som jag gjorde i morse efter att ha vittjat äggredena i ottan, brynte rikligt med bacon till och gick ut och hämta ett par nävor gräslök som jag klippte över.

En tredje bestod av färskpotatis, kasslerskivor, lök, gröna ärtor och vitlökssmör som fick bakas tillsammans i foliepaket i ugn.

Så hämtade jag en bukett ringblommor till Lillafarmor, några nävar plocksallad, dill och isbergssallad från odlingarna bak lagårn samt ännu en bukett ringblommor.

Sedan for vi runt till både klanens lillafarmor och sen till plattläggarna i Ollagård. De fick familjesizen med kycklinglåda och en hel del grönt.

Ja, så for Husfar och jag runt och delade ut våra små enkla men förhoppningsvis uppskattade gåvor.

Nu är det bara det att jag inte vet vad jag ska laga till oss ikväll…

Puss & Kram,
Mickan










"Bara för att det regnar behöver man inte sura..."