torsdag 25 juni 2020

DRAKNÄSTE & MEGAÅNGEST

I morgon fredag har vi sista dagen på vår sexveckorskurs "Digitalisering av Kreativa och Kulturella näringar, KKN.

Då ska vi ha det stora slutprovet. Vi ska grillas i DRAKNÄSTET av några riktigt dukiga kulturpersonligheter, tjänstemän och andra profiler. För dem ska vi, var och en, framföra våra planer om hur vi ska digitalisera våra verksamheter och vilket digitalt projekt vi ska impementera - Hur vi ska göra det och hur vi har budgeterat och planerat.

Jag har MEGAÅNGEST!!!!! Jag är kursens sorgebarn. Har inte kommit någonvart, jag är ju och trevar överallt bland allt det kreativa jag gör men jag har inte lyckats hitta något genomförbart projekt jag kan satsa på. Jag är hopplös!

Så jag har ångest och ont i magen och kan inte sova. Inatt tassade jag ut och kröp upp i mitt favorithörn på verandan med en filt om benen. Fick se, höra, dofta och känna dagen vakna.

Vatten som porlar, ett rådjur som ryter, tuppar som gal, en och annan morgonpigg fågel som sjunger från kväden och klyior. Skogsduvorna hörs nedifrån Ängahållet. Vagt kan jag uppmärksamma tranors rop. Drar dljupa andetag och snusar belåtet härliga dofter av nyslaget gräs efter att jag satt många timmar på klipparen igår eftermiddag.

Alldeles intill mig finns gårdens mönne katter som spinnandes, jamandes och strykandes mot benen, tigger sin matmor om frukost. Hundarna tassar mest omkring och inventerar för att försäkra sig att ingen ovälkomme krabat gästat trädgården under natten. Frukosten står framdukad och klar och väntar bara in att Husfar ska bli klar med sin skönhetssömn...

En helt underbar ThorsDag önskar jag dig. Njut av tiden som är, memorera fina ögonblick och lägg i själens botten för att plocka fram i stunder då man behöver något gott, varmt, ljust och förtröstansfullt att titta och tänka på...